Сутички між проукраїнськими активістами та представниками "Полку перемоги" сталися у Запоріжжі (фото)

Акція "Полк перемоги" за стилістикою нагадує російську акцію "Безсмертний полк".

Сутички у Запоріжжі. Фото:https://www.radiosvoboda.org/

Зранку 9 травня в Запоріжжі біля будівлі мерії відбулися сутички між представниками волонтерського руху та ветеранів війни на Донбасі, з одного боку, та учасниками акції "Полк перемоги", які планували провести ходу центральним проспектом міста. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Щонайменше один учасник протистояння був затриманий поліцією.

Один із проукраїнських активістів вирвав червоний прапор у представників акції "Полк перемоги" та відніс його в прилеглі до місця інциденту двори, прапор досі не знайдений.

З обох боків у сутичках загалом брали участь близько 500 людей. Між ними відбулося пісенне "змагання": проукраїнські активісти співали гімн України, учасники акції "Полк перемоги" – радянські пісні. Прихильники "полку" вийшли на свій мітинг з радянською символікою і георгіївськими стрічками.

Згодом бійці Національної гвардії взяли в кільце до 200 учасників акції "Полк перемоги", розділивши таким чином учасників протистояння.

Акція "Полк перемоги" за стилістикою нагадує російську акцію "Безсмертний полк".

У Росії "Безсмертний полк" – це, за ідеєю, хода з портретами родичів, які брали участь у Другій світовій війні. Вона розпочиналася як громадська ініціатива, але впродовж останніх кількох років набрала більш офіційного змісту.

Нині організацією акції в Росії займається прокремлівський Загальноросійський народний фронт, після чого почали з’являтися повідомлення, що не всі учасники заходу приходять на нього добровільно. Портрети для участі в акції у Росії можна придбати в магазинах, тобто йдеться вже не про вшанування родичів, а про віддання шани будь-яким учасникам тієї війни.

Росія також сприяє організації акції "Безсмертний полк" у деяких країнах колишнього СРСР.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...