Святі скрепи: Православний олігарх загрожує Порошенку імпічментом через обшуки СБУ в структурах "Смарт-Холдингу"

Вадим Новинський заявляє, що причинами обшуків є його "непримиренна політична і громадянська позиція, а також діяльність як опозиційного політика і мецената Української Православної Церкви".

Вадим Новинський. Фото:www.segodnya.ua

Народний депутат з фракції "Опозиційного блоку", основний бенефіціар "Смарт-Холдингу" Вадим Новинський заявляє, що обшуки, які проводяться представниками Служби безпеки України на підприємствах, які входять в сферу інтересів компанії, є атакою на нього як опозиційного політика і мецената Української православної церкви (Московського патріархату). Про це нардеп написав на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Сьогодні на ряді підприємств, що входять в сферу інтересів компанії Смарт-Холдинг, в черговий раз проходять незаконні обшуки. Представники СБУ, прикриваючись сумнівними рішеннями судів, зайшли в офіси підприємств, заявляючи, що їх мета - вивчення питання про нібито "причетність підприємств холдингу до фінансуванню тероризму", - заявив Новинський.

"Причина одна - моя непримиренна політична і громадянська позиція, а також моя діяльність як опозиційного політика і мецената Української Православної Церкви", - вважає нардеп.

"Влада розпочала війну з політичними опонентами, а також проти свободи совісті та віросповідання, свободи слова і зібрань, та інших прав і свобод, гарантованих громадянам країни Конституцією. Заявляю - уже восени ми докладемо всіх зусиль для розпуску цього парламенту війни, і відставки цього уряду соціального геноциду.

Більше того, якщо Президент, гарант Конституції Петро Порошенко не зробить екстрених кроків по корінній зміні ситуації в країні, ми будемо ініціювати процедуру імпічменту і, впевнений, в цьому нас підтримають інші політичні сили, а головне - народ України", - додав Новинський.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ в п'ятницю прийшли з обшуками в структури "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського в різних частинах України. Обшуки проводять в офісах "Смарт Мерітайм Груп" в Херсоні, в представництві компанії Regal Petroleum в селі Яхники (Полтавська область), в компанії, яка володіє банком "Юнекс".

Як відомо, Новинський - один з найбагатших людей України, йому належить "Смарт-холдинг", що об'єднує цілий ряд підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" і агрохолдингу HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...