"Такого потоку людей не бачили навіть в 90-х": Жителі міст на кордоні із Польщею вражені кількістю заробітчан

За словами жителів прикордонних містечок, в день кордон перетинають близько двох десятків автобусів із заробітчанами.

Трудова міграція вражає масштабами. Фото: соцмережі.

Трудова міграція українців до Польщі досягла великих масштабів. Щодня україно-польський кордон перетинають тисячі українців. Значна частина з них – трудові мігранти. Жителі прикордонних містечок кажуть: таких потоків працівників не пам'ятають навіть в 1990-х. Про це розповіли у програмі "Сніданок з 1+1", передають Патріоти України.

Як повідомляють журналісти, тільки за 2017 рік понад мільйон українців виїхали на заробітки до Польщі згідно з офіційною статистикою. За словами жителів прикордонних містечок, в день кордон перетинають близько двох десятків автобусів із заробітчанами.

"Щоб знайти роботу українцям в Польщі, навіть не доводиться вставати з-за комп'ютера. Збирачі ягід, пакувальники на заводи, різноробочі на будівництво, робота для студентів, чоловіків, жінок, спеціальні пропозиції для сімейних пар. Хто не довіряє Інтернету? Кращі пропозиції роботи обіцяють і менеджери в спеціально обладнаних офісах прямо на автовокзалах", – повідомляється в сюжеті.

Основна причина такої популярності українців в Польщі – разюча різниця в добробуті українців і поляків. "Поляк за такі копійки не буде працювати", – кажуть в матеріалі журналістів українські заробітчани.

"Тому що спритні (українці – Ред.), і тому дешеві. Тому що, якщо поляку на будівництві потрібно платити, скажімо, 20 злотих на годину, то українець працює за 11, 12 злотих", – розповідають журналісти. При цьому в матеріалі також вказується, що близько 70% українців працюють в Польщі нелегально.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...