Танці із зіркою: Вчених здивував "танцюючий" навколо чорної діри білий карлик (відео)

Незважаючи на те, що зірка знаходиться на рекордно близькій відстані від чорної діри, світилу нічого не загрожує - чорна діра не зможе її поглинути.

Білий карлик "танцює" біля чорної діри. Фото: НАСА.

Фахівці NASA виявили білий карлик, який знаходиться на рекордно близькій відстані від чорної діри і ще не поглинений нею. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Повідомляється, що це відкриття було зроблено в системі 47 Тукана, яка знаходиться на відстані 14,8 тисяч світлових років від Землі. Саме там вчені і побачили зірку-білого карлика, який кружляє навколо чорної діри на відстані орбітального періоду в 28 хвилин. Іншими словами, відстань між двома об'єктами є лише в 2,5 рази більше, ніж між Землею і Місяцем.

Відзначається, що зірка настільки близько розташована до дірки, що частина її матерії поглинається цим космічним тілом. Дивно, але вчені вважають, що зірці нічого не загрожує - чорна діра не зможе її поглинути.

Більш того, орбіта світила може навіть розширитися через втрату білим карликом маси.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...