''Терпіла пекельні муки, але все одно боролася'': Стерненко розповів про останні дні життя Катерини Гандзюк

Катерина Гандзюк зробила дуже багато, щоб силовики розслідували напади на інших активістів. Через це, ймовірно, вона і постраждала.
Катерина Гандзюк боролася до останнього подиху. Фото: соцмережі.

Раптово померла активістка Катерина Гандзюк, яку облили кислотою, терпіла страшний біль в лікарні, але не збиралася здаватися, передають Патріоти України.

"Катя весь цей час терпіла пекельні муки. Вона говорила, що навіть на перев'язку її возять під загальним наркозом. Вона відчувала невимовні страждання, але все одно боролася і не збирався здаватися", - написав у Facebook екс-глава одеського відділення "Правого сектора" Сергій Стерненко.

За його словами, Гандзюк зробила дуже багато, щоб силовики розслідували напади на інших активістів. "Напередодні нападу на неї ми розмовляли, і Катя сказала, що абсолютно впевнена в причетності поліції до спроб позбавити життя активістів. А вже на ранок наступного дня на неї вилили літр концентрованої сірчаної кислоти", - зазначив він.

Стерненко підкреслив, що через три місяці після нападу, замовник і посередники вбивства Гандзюк досі не покарані і знаходяться на волі. "Весь цей час нам навколомусорські істоти розповідали, яка Гандзюк погана, що замах на неї можна виправдати і все не так однозначно. Це ж повторювали і мусора, котрі взагалі затримали стрілочника Новікова. При цьому нас звинувачували у тому, що "сіємо атмосферу ненависті", нібито не допомагаємо слідству і мало не самі на себе нападаємо", - заявив Стерненко.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...