"Это другой срок и другие деньги": На водія Омельченка тиснуть адвокати - він сидіти за "чуже" не хоче

​Правоохоронці наразі перевіряють нові подробиці у резонансній справі.

Ілюстрація: ЖЖ

У справі про ДТП за участю машини екс-мера Києва Олександра Омельченка новий поворот. У четвер, 24 грудня, водій Омельченко, Анатолій Ніщун, який узяв на себе провину за наїзд на Столичному шосе на Тетяну Микитин 20 грудня, відмовився від свідчень, повідомляють Патріоти України з посиланням на Вести.

Джерело в слідстві розповіло, щоАнатолій Ніщун відмовився від попередніх свідчень, але при цьому не дає жодних нових. Більше того, він потрапив до лікарні в передінфарктному стані. В оточенні самого Омельченка, Анатолій, який працює з Сан Саничем більше 25 років, погодився взяти на себе в провину, розраховуючи, що отримає умовний термін. «А якщо навіть втрапить за ґрати, то ненадовго, екс-мер нібито обіцяв його витягнути, можливо, за винагороду. Але домовленості не торкалися смерті потерпілої. Це вже інший термін та інші домовленості», - говорить джерело.

Ситуацію ускладнила і інформація про те, що самого Омельченка бачили незадовго до аварії на автомийці, яка через дорогу від місця події. Втім, адміністратор Ольга запевнила, що у неї не записана машина Омельченко: «Тут багато відомих буває, ми всі машини відмінно знаємо, в тому числі і Омельченко. Але в той день я його не бачила, можливо, хтось інший з ним зустрічався».

Співробітник тієї ж мийки Ігор каже, що Сан Санич був, але дійсно не мив машину. «Сан Санич не захотів чекати черги. У неділю тут було багато авто. Він просто пригостив хлопців спиртним і поїхав», - згадує Ігор.

У поліції повідомили, що інформацію про заїзд на мийку машини Омельченко зараз перевіряють: «Ваша інформація виявилася важливою». Також були проведені кілька експертиз, у тому числі дактилоскопічні. А ось перевіркою інформації, де бул машина «Вольво», що збила Тетяну, під час від'їзду з місця аварії і до повернення назад, поки не займалися.

«Це можливо зробити тільки за рішенням суду, - пояснила речник київської поліції Оксана Блищик. - Після нього ми починаємо перевіряти місцезнаходження телефонів, біллінг дзвінків. Але слідство йде всього три дні, і ми не можемо повідомляти про всі свої дії».

Офіційно відмову від показань Анатолія Ніщун ніхто не підтверджує. Його адвокат Степан Суткович на це питання не відповів. А джерела « кажуть, що з Ніщун зараз працюють адвокати Омельченко, які можуть роз'яснити йому, що, відмовившись від попередніх свідчень, він автоматично підведе себе під іншу статтю - дача свідомо неправдивих свідчень. Сам Омельченко в четвер лише заявив деяким ЗМІ, що все, що відбувається навколо цієї справи, - таємниця слідства.

20 грудня на Столичному шосе автомобіль "Вольво" екс-мера Києва Омельченка збив жінку. Очевидці аварії розповіли, позашляховик мчав на швидкості близько 100 км / год у бік Києва. Омельченко бачили на автомийці біля місця події незадовго до аварії.

Після аварії жінку госпіталізували у важкому стані, довгий час вона залишалася без свідомості. 23 грудня, потерпіла померла в лікарні. Як повідомлялося, що через дві години після ДТП на місце події приїхав водій Олександра Омельченка. Однак він був за кермом "Тойоти", а не на "Вольво". Водія Омельченко затримали за підозрою у скоєнні цієї аварії. Він визнав свою провину, і вчора, 22 грудня суд посадив його під домашній арешт.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...