Той самий, що відповів кримській “шкурі”: До Верховного Суду України балотується харківський суддя з роти снайперів 93 омбр. Потрібна підтримка!

Олександр Мамалуй обороняв Піски, Первомайське, Авдіївку, Опитне, Донецький аеропорт. Кавалер ордену “За мужність” ІІІ ступеня, відзнаки “За мужність в охороні державного кордону”, нагородної зброї від Міністерства оборони України.

Олександр Мамалуй. Фото:BBC

Харківський суддя з 15-річним стажем Олександр Мамалуй, який пішов у військкомат добровольцем навесні 2014 року і був снайпером в зоні АТО, балотується до нового Верховного Суду України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на харківське видання Newsroom.

“Не особливо досліджував кандидатів на посади суддів до Верховного Суду. Фоном в ФБ постійно шуміло про якихось, що віджали у громадян квартиру для себе, про корупціонерів і “рішал”, про гелендвагени, вілли в Іспанії й рахунки в Люксембурзі. Але точно знаю, що там серед кандидатів є мінімум один крутий. Alexandr Mamaluy – екс-снайпер роти снайперів 93 омбр. Ще й набрав 87 балів з 90 можливих”, – написав про кандидата у ВСУ волонтер Роман Синіцин.

Мамалуй у 2014-2015 роках служив у роті снайперів 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади (ППД – смт Черкаське, Новомосковський район Дніпропетровської області). Обороняв Піски, Первомайське, Авдіївку, Опитне, Донецький аеропорт.

Він кавалер ордену “За мужність” ІІІ ступеня, відзнаки “За мужність в охороні державного кордону”, нагородної зброї від Міністерства оборони України.

Олександр Мамалуй став широко відомий уже після повернення в суд, коли в офіційній відповіді “колезі” з Севастополя назвав його “зрадником, порушником присяги” і “шкурою”.

Як відомо, відбір кандидатів у новий Верховний Суд України стартував у листопаді 2016 року.

На 120 посад (по 30 – у касаційному адміністративному, господарському, цивільному та кримінальному судах) претендують 653 особи.

Кандидати повинні будуть пройти перевірку Громадської ради доброчесності та антикорупційних органів.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...