Треба рятувати Львів від екокатастрофи: Садовий просить президента про допомогу

Мер вважає, що пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі спричинив навмисний підпал.

Андрій Садовий. Фото:meest-online.com

Очільник Львова Андрій Садовий просить оголосити місто та приміські села Грибовичі та Малехів зоною надзвичайної екологічної ситуації. З відповідним проханням Садовий звернувся до президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

Зокрема, у повідомленні зазначається, що визнати територію зоною надзвичайної екологічної ситуації потрібно відповідно до Закону "Про зону надзвичайної екологічної ситуації", в якому зазначається, що такий статус отримують території, де існує "загроза життю та здоров'ю великої кількості людей або заподіяння значної матеріальної шкоди юридичним, фізичним особам чи навколишньому природному середовищу внаслідок надмірного забруднення навколишнього природного середовища, руйнівного впливу стихійних сил природи чи інших факторів".

За словами Садового, місто має дві головні проблеми – ситуаціяю на самому Грибовицькому сміттєзвалищі та вивіз відходів із Львова, який наразі здійснюється не лише в інші райони Львівщини, а в інші області.

"Стоїть питання про безпеку понад 700-тисячного міста. Ми отримали цей полігон у спадок від СРСР. Ми маємо чіткі плани, як вирішити ситуацію в комплексі, але потребуємо допомоги з боку держави", - сказав Садовий.

Окрім того, мер Львова також наголосив на необхідності проведення причин займання на полігоні. "Є всі ознаки зумисного підпалу полігону, який призвів до смерті людей і екологічної загрози", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, Європейський інвестиційний банк планує виділити Львову кредит у розмірі 40 млн євро, з яких 10 мільйонів буде передбачено для будівництва нового сміттєпереробного заводу. Окрім того, ще 30 млн євро підуть на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...