"Це найкрутіше селфі, яке тільки може бути": Заручник зробив фото з викрадачем-терористом авіалайнера в Єгипті (відео)

26-річний британський фахівець з безпеки нафтової компанії Бен Іннз наважився сфотографуватися з єгиптянином Сейф ад-Діном Мустафою - людиною, яка, змусивши пілотів змінити курс, викрала літак, що прямував з Олександрії в Каїр.

Селфі з терористом. Сейф ад-Дін Мустафа (зліва) з надітим на тіло поясом шахіда, як виявилося пізніше, фальшивим, і Бен Іннз (праворуч)

Британець, який сфотографувався з викрадачем авіалайнера EgyptAir, назвав знімок «кращим фото в своєму житті» і розповів, що не зміг зізнатися в цьому вчинку своїй мамі, яка перебувала в паніці під час події, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Цілий і неушкоджений, 26-річний британський фахівець з безпеки нафтової компанії Бен Іннз, написав мамі повідомлення через хвилину після того, як наважився сфотографуватися з єгиптянином Сейф ад-Діном Мустафою - людиною, яка, змусивши пілотів змінити курс, викрала літак, що прямував з Олександрії в Каїр.

Мати Бена Іннза Полін, дізнавшись в яку халепу потрапив її син, не на жарт злякалася і написала йому «не робити нічого, що могло б привернути увагу».

Пізніше Бен розповів виданню The Sun: «Моя мама просто божеволіла від занепокоєння і продовжувала говорити мені, щоб я не робив нічого, що може привернути до мене увагу. Я не наважувався сказати їй, що вже сфотографувався з викрадачем».

Текст повідомлення: «Ви ж знаєте, що ваш хлопчик даремно часу не втрачає! Увімкніть телевізор!»

Викрадений літак приземлився в кіпрському аеропорту Ларнака. На борту перебувало 62 людини. Бен Іннз був в числі чотирьох пасажирів і членів екіпажу, які перебували в заручниках у псевдотерориста до кінця шестигодинного драматичного протистояння. Але замість того, щоб впасти у відчай з приводу свого тяжкого становища, Іннз, англієць, який народився в Лідсі, а нині проживає в шотландському Абердині, зберіг спокій, зробив селфі з викрадачем і відправив його своїм друзям в Великобританію. Він сказав: «Я і сам не цілком розумію, навіщо я це зробив, мені було наплювати на наслідки і я вирішив, що головне - це не сумувати перед лицем небезпеки».

«Я подумав, що якщо бомба справжня, то втрачати мені все одно нічого, і вирішив спробувати розглянути її ближче. Я попросив одного з членів екіпажу перевести прохання викрадачеві, чи не можна мені з ним фотографуватися. Той знизав плечима, мовляв, будь ласка, і я попросив стюардесу нас сфотографувати». Ось так, залишившись при цьому живим і здоровим, Іннз отримав фото, яке назвав «Селфі, крутіше якого і бути не може».

Потім він розіслав своїм друзям повідомлення зі словами: «Ви ж знаєте, що ваш хлопчик даремно часу не втрачає! Увімкніть телевізор!», яке супроводжувалося його знімком з Сейф ад-Діном Мустафою, на якому добре видно фальшивий пояс шахіда.

Один з друзів відповів йому: «Що відбувається? Це що на тілі у хлопця, бомба? З тобою все гаразд? Дай знати, коли вийдеш із літака».

Іннз порахував, що поки він знаходиться в заручниках на льотному полі кіпрського аеропорту, то просто зобов'язаний підійти до викрадача, щоб потім розіслати «селфі всього свого життя» друзям.

Безстрашний Бен Іннз.

Останні звільнені викрадачем заручники, в тому числі Бен Іннз (зліва), біжать по аеродрому.

Бен Іннз махає руками, намагаючись дати знак снайперам, що оточили літак, щоб вони не стріляли.

«Я поняття не маю, навіщо він зробив це селфі, але припускаю, що робив він це свідомо. Бен не ховається від небезпеки», розповів виданню MailOnline його сусід по квартирі, і додав:«Це, звичайно, безумство, але безумство типове для Бена».

Єгиптянин Сейф ад-Дін Мустафа викрав літак авіакомпанії EgyptAir, що вилетів з Олександрії в Каїр рано вранці, на борту якого перебувало 62 особи, з них вісім британців і десять американців.

Погрожуючи підірвати пояс смертника, як пізніше з'ясувалося, фальшивий, псевдотерорист змусив пілотів змінити маршрут і посадити літак на Кіпрі. Після приземлення злочинець залишив в заручниках кілька пасажирів і екіпаж і зажадав побачення зі своєю колишньою дружиною, яка проживає на Кіпрі.

Він передав призначений їй лист, що містить чотири сторінки тексту. На фото нижче відображено момент, як викрадач передає послання, а жінка-працівник аеропорту стоїть, обхопивши голову руками. Після переговорів Мустафа звільнив майже всіх, хто лишився в заручниках, за винятком екіпажу і чотирьох пасажирів, в тому числі Бена Іннза.

Фото, яке облетіло всі соцмережі. На ньому зображений викрадач з надітим поясом шахіда.

Фото, зроблене псевдотерористом, на якому видно, що наближається броньовик.

Момент передачі листа, адресованого колишній дружині викрадача.

Чиновник єгипетського МЗС відкинув твердження про те, що Сейф ад-Дін Мустафа - терорист, заявивши, що той - просто ідіот.

Після шестигодинного протистояння, заручники - члени екіпажу, Бен Іннз і двоє інших чоловіків - були звільнені, через кілька хвилин викрадач здався.

Останні заручники вже вийшли на шосе аеропорту в той момент, коли Мустафа здався в руки поліції.

Секретар кіпрського МЗС Александрос Зенон не повідомив подробиць про арешт, але сказав, що викрадач виявився «психічно нестабільним».

Після затримання влада Кіпру змогла визначити, що пояс смертника, яким погрожував нападник, був підробленим.

«За інформацією, отриманою від представника Міжнародного аеропорту Ларнаки, пояс з вибухівкою, який був на терористі, виявився фальшивим», - говориться в заяві авіакомпанії EgyptAir.

Коментар одного з чиновників єгипетського МЗС звучав так: «Це не терорист, а ідіот. Терористи безумці, але не дурні. А цей хлопець просто кретин».


Задоволення заради користі: На Сумщині чоловік "під контролем поліції" двічі займався сексом із повіями

неділя, 19 травень 2024, 3:40

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того, щоб провести розслідування, поліція залучила чоловіка, якому жінки двічі надавали секс-послуги. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного...

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...