У Авакова визначились, хто збиратиме гроші з громадян: МВС докладно пояснило, як перездаватимуть іспити на права і додаткові побори

У ВР розробляють законопроект, згідно з яким водії категорії "В" зможуть користуватися своїм посвідченням 15 років, а водії категорії "С" і "D" - 5 років. Після завершення терміну дії, водій повинен пройти медичний огляд для перевірки психофізичного стану

Ілюстрація:lifedon.com.ua

Водіям легкових авто з посвідченням категорії "В" не потрібно буде повторно здавати іспити для підтвердження права керувати машиною, однак треба буде пройти медогляд. Про це повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС України, передають Патріоти України.

"У другій половині 2017 року планується подання на розгляд профільного комітету Верховної Ради законопроекту, згідно з яким в посвідченнях з'являться додаткові категорії. Зараз вони формуються. Термін їх дії складе від 5 до 15 років в залежності від категорій. Таким чином, водії категорії "В" зможуть користуватися своїм посвідченням 15 років, а ось водії категорії "С" і "D" - тільки 5 років.

Після завершення терміну дії, водій повинен пройти медичний огляд для перевірки психофізичної відповідності. Опрацьовується також питання щодо підтвердження практичних і теоретичних навичок водіїв, правда, це буде стосуватися виключно профільних категорій", - йдеться в повідомленні.

Керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій підкреслив, що зараз працюють над новою системою отримання водійських прав.

"Ми працюємо над системою змін в площині отримання посвідчення водія - це розробка нових екзаменаційних білетів, установка фото і відео-фіксації під час здачі іспитів. Щодо нових впроваджень: важливим стане саме підтвердження психофізичного стану людини, який впливає на здатність безпечно користуватися машиною. Крім того, для підвищення рівня захисту від підробок в нових посвідченнях водія планується установка мікрочіпа", - сказав Криклій.

За його словами, дія нового закону не поширюватиметься на власників прав терміном дії на 30, 50 років і безстроково, тому вони зможуть користуватися посвідченням відповідно вказаною в нього терміну.

Справжнє обличчя "рускава міра": В окупаційній армії РФ канібал та маніяк-убивця стали найліпшими друзями

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:00

Канібал та маніяк-вбивця, що воюють в лавах окупаційної армії РФ проти України, познайомилися на фронті і стали найліпшими друзями. Про це повідомляє російське видання Волгоград онлайн. . Російський людоїд Дмитро Малишев 10 років тому вбив знайомого т...

"Людина змінилась": Стаховський сказав, що думає про Усика і його позицію щодо України

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:59

Боксер Олександр Усик дуже змінився за роки повномасштабної війни та розкрився як справжній патріот України. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив легендарний екс-тенісист Сергій Стаховський, який зараз захищає нашу країну на фронті, передають ...