У Білорусі оприлюднили переговори екіпажа "Бєлавіа" з українським диспетчером

Причиною повернення літака до аеропорту стала інформація про можливу загрозу нацбезпеці

Літак "Бєлавіа". Фото: Business.ua

Білорусь оприлюднила розшифровку переговорів авіаекіпажа компанії «Бєлавіа» з українським диспетчером, що підтверджує загрози української сторони застосувати бойову авіацію проти білоруського лайнера. Про це 1 листопада написало місцеве видання «Білорусь сьогодні».

Літак «Бєлавіа» був повернений в аеропорт «Жуляни» (Київ) у зв'язку з тим, що СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина і можливу загрозу національній безпеці держави. Після посадки літака в Києві з рейсу зняли громадянина Вірменії Армена Мартиросяна. Пізніше його відпустили.

У свою чергу, 22 жовтня керівник апарату СБУ Олександр Ткачук заявив, що інформації про підйом військових літаків в зв'язку з ситуацією, яка мала місце напередодні, немає. «Думаю, це дещо абсурдно вважати, що військові літальні апарати можуть бути застосовані проти цивільного борту», - додав він.

"Белавиа–840, Киев–Радар.

Пилот: — Слухаю.

Диспетчер: — Белавиа–840, поступило указание: вам надо, необходимо вернуться на аэродром вылета «Жуляны». ЗА НЕВЫПОЛНЕНИЕ БУДЕТ ПОДНЯТА БОЕВАЯ АВИАЦИЯ НА ПЕРЕХВАТ.

Пилот: — А что случилось такое?

Диспетчер: — В эфир не могу передать. По прибытии все узнаете.

Пилот: — Не понял, это кто вам передал? Не получив ответа, пилот дублирует вопрос: — Белавиа–840, это кто информацию передал?

Диспетчер: — Белавиа–840 — «Украэроцентр».

Пилот: — А причина какая?

Диспетчер: — Я получил указание вернуть вас на аэродром вылета.

Пилот: — «Жуляны», да?

Диспетчер: — Так точно, «Жуляны».

Пилот: — Хорошо. Разворачиваемся.

Далее в расшифровке приводятся разговоры экипажа внутри машины, пилоты высказывают предположения о причинах ЧП — от опасной закладки в багаже и до конфликта между военными.

Вновь диспетчер: — Белавиа–840, Киев–Радар.

Пилот: — Да.

Диспетчер: — Белавиа–840, говорит руководитель полетов. Информация о вашем возврате на аэродром «Жуляны» ПОСТУПИЛА ОТ ВОЕННОГО РУКОВОДСТВА. Доклад более детальный вам скажут после посадки.

Пилот: — Понятно. Возвращаемся".

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...