У Facebook стався небезпечний витік даних, життя працівників під загрозою

Витік даних стався в той момент, коли модератори блокували заборонений правилами соцмережі контент, включаючи групи із закликами до терористичної діяльності.

У Facebook стався небезпечний витік даних. Фото: ASIA-Plus.

У соціальній мережі Facebook стався витік, у результаті чого особисті дані тисячі контент-модераторів можуть виявитися у руках передбачуваних терористів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Інцидент стався через помилку в програмному забезпеченні. Витік даних стався у той момент, коли модератори блокували заборонений правилами соцмережі контент, включаючи групи із закликами до терористичної діяльності. Після того, як модератори банили деяких адміністраторів заборонених груп, іншим керівникам спільноти розкривалися їхні особисті дані.

Тепер співробітники Facebook, які є однією з пріоритетних цілей терористів, знаходяться у небезпеці. Багато з них вже "залягли на дно" і пішли в підпілля.

Один із модераторів на умовах анонімності розповів, що є уродженцем Іраку з ірландським громадянством. Наразі він всерйоз побоюється за своє життя.

У керівництві компанії підтвердили технічний збій і заявили, що почали внутрішнє розслідування за фактом того, що сталося, а саму помилку в програмному забезпеченні вже усунули.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...