У Кремлі запланували оголошення мобілізації, російській поліції наказали готуватися до війни - ЗМІ

За даними пітерського видання "Фонтанка" відповідні інструкції нібито були розіслані керівництвом ГУ МВС РФ підрозділам поліції Санкт-Петербурга.

Танк на Красній площі. Ілюстрація:ТСН

Авторитетне пітерське інтернет-видання Фонтанка спочатку опублікувало, а пізніше без пояснення причин видалило з сайту замітку про те, що пітерська поліція почала підготовку до роботи в умовах воєнного часу. Як повідомляла Фонтанка з посиланням на свої джерела, підрозділи петербурзької поліції отримали вказівки готуватися до війни - відповідні інструкції нібито були розіслані керівництвом ГУ МВС, передають Патріоти України.

"Как стало известно Фонтанке, с сегодняшнего дня вводится в действие план мероприятий, «выполняемых в МВД России при нарастании угрозы агрессии против Российской Федерации». От руководителей подразделений главк потребовал «докладывать о ходе выполнения мероприятий по непосредственной подготовке к переводу на работу в условиях военного времени.

Срок действия этих указаний также определен предельно ясно – «до объявления мобилизации в РФ». По данным «Фонтанки», подготовка к работе в условиях военного времени уже началась, и первые доклады в ГУ МВД от подразделений приняты", - говорилося в повідомленні.

Новина з'явилася на сайті видання 3 березня, о 15:21. Менш ніж через годину видання видалило новину з сайту, але вона збереглася в кеші Google.

Глава управління інформації та громадських зв'язків ГУ МВС В'ячеслав Степченко заявив, що відомості в замітці «Фонтанки» «не відповідають дійсності». Його слова навело видання "Діловий Петербург".

Головний редактор "Фонтанки" Олександр Горшков повідомив виданню Medialeaks, що «не відбулося абсолютно нічого, вартого уваги». За його словами, співробітник помилково опублікував текст, який не повинен був потрапити на сайт «сьогодні», оскільки це був «чорновий матеріал». Заголовок був вилучений з сайту. Підтвердити або спростувати те, що було написано в новині, Горшков не може.

Воєнний стан в Росії регулюється федеральним законом. Згідно з документом, у разі зміни правового режиму в РФ посилюється охорона порядку і безпеки, вводиться особливий графік роботи об'єктів і умови в'їзду, обмежуються рух транспортних засобів і вибір місця проживання, а також забороняються страйки і вводиться військова цензура.

Оце так: У Харкові чоловік застрелив з рушниці дружину та доньку і намагався втекти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:50

У Харкові поліція затримала чоловіка, якого підозрює у вбивстві доньки та дружини. За даними слідства, чоловік скоїв вбивство 24 квітня у власному будинку у Слобідському районі Харкова. Про це повідомили в пресслужбі облпрократури, передають Патріоти ...

Це варто знати! Що не можна робити в Страсний тиждень

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:44

У дні Страсного тижня дотримуються особливо суворого посту, не можна ходити на цвинтарі, поминати померлих. Православні готуються до світлого свята Великодня. Вони наводять лад у своєму будинку, готують частування для святкового столу, передають Патрі...