У Львові на дитмайданчиках та в дитсадках інфікувалися ВІЛом 12 дітей

Мешканці звертаються з повідомленнями, що знаходять використані шприци навіть у власних поштових скриньках

Фото: MODISTA

Впродовж дев’яти місяців у Львові на території дитячих дошкільних закладів та дитячих майданчиків інфікувалося ВІЛом 12 дітей. Про це 20 жовтня під час сесії Львівської міськради повідомив депутат ВО «Свобода» Андрій Рікота, передають Патріоти України.

Він зазначив, що один із таких випадків трапився нещодавно – 28 вересня. Чотирирічна дитина вкололася шприцом з ВІЛ-інфекцією, який невідомі залишили на території дитячого садка. Результат аналізу крові хлопчика не підтвердив, що він інфікований. Депутат зазначив, що це може проявитись згодом – окрім ВІЛу дитині загрожує і гепатит С.

Рікота додав, мешканці неодноразово звертаються з повідомленнями, що знаходять використані шприци, навіть, у власних поштових скриньках. Саме тому він звернувся до міського голови Львова Андрія Садового та т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарії з вимогою негайно вжити профілактичних заходів щодо належного догляду за територіями дитячих садочків та дитячих майданчиків, а також посиленого патрулювання цих місць, а також вжити заходів для притягнення до відповідальності тих осіб, з вини яких було нанесено шкоду здоров’ю дітей.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...