У МОЗ склали список небезпечних та неефективних засобів від ГРВІ

Особливо часто даними препаратами батьки "напихають" маленьких дітей, через що з'являються серйозні ускладнення.

"МОЗ попереджає: самолікування шкідливе для Вашого здоров'я!". Фото: "Ехо"

У прес-службі Міністерства охорони здоров'я України заявили про те, що у відомстві склали список препаратів, які неефективні при лікуванні грипу та ГРВІ. Про це повідомляють Патріоти України.

Медики стурбовані тим, що населення країни купує велику кількість препаратів, які відпускаються без рецепта, вважаючи, що ці ліки допомагають при лікуванні застуди. У МОЗ підкреслили, що особливо часто неефективними препаратами батьки «напихають» маленьких дітей, через що з'являються серйозні ускладнення.

До списку безглуздих і небезпечних ліків для дітей медики включили антибіотики (їх може рекомендувати тільки лікар), імуномодулятори, противірусні препарати (за винятком занамівіру і озельтамівіру за призначенням лікаря), інтерферони (дія така ж, як і у плацебо), сиропи від кашлю, антигістамінні препарати, комбіновані препарати для лікування простудних захворювань (дітям вони заборонені, проте дорослим людям допомагають боротися з симптомами застуди), рослинні препарати (ефективність вченими не доведена), вітаміни.

У МОЗ зазначили, що велика відповідальність за прийом таких препаратів також лежить і на лікуючих лікарях. Саме вони зобов'язані проводити з пацієнтами роз'яснювальні бесіди.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...