У МВС вважають, що нові штрафи привчать водіїв до самодисципліни

Через два-три роки в Україні почне працювати автоматична відеофіксація перевищення швидкості, що має поліпшити ситуацію на дорогах.

В Україні зросли штрафи для п'яних водіїв. Фото: auto.bigmir.net.

У МВС очікують, що нові штрафи і відеофіксація допоможуть дисциплінувати водіїв і зменшити кількість ДТП. Про це розповів голова громадської ради МВС, радник міністра Володимир Мартиненко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Дуже велику роль буде грати самодисципліна. Для когось 10200 гривень за перше порушення невеликі гроші, а для кого-то вже дуже величезна сума, яку важко зібрати. З другим випадком за рік штраф зростає вже до 20400 гривень, а вже з третім випадком за рік - до 40800 гривень разом з конфіскацією транспортного засобу. Ця превентивна міра буде діяти, щоб водії не сідали за кермо п'яними ", - сказав Мартиненко.

Він також нагадав, що за два-три роки в країні почне працювати автоматична відеофіксація перевищення швидкості, що має поліпшити ситуацію на дорогах.

"Ці камери, фіксуючи перевищення швидкості в автоматичному режимі, теж будуть привчати до самодисципліни, тому що коли людині прийде одне, друге, третє повідомлення про штраф, то це значно знизить кількість випадків перевищення швидкості", - додав Мартиненко.

Раніше Патріоти України повідомляли про те, скільки водії будуть платити за порушення правил дорожнього руху після того, як президент Петро Порошенко підписав закон, який вносить зміни до Кодексу України про адміністративні порушення в частині штрафів.

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...