У польських школах відкриють спеціальні класи для дітей українських емігрантів

У Вроцлаві через збільшення емігрантів з України відкриють класи для українських дітей та спеціальні курси польської мови

У Вроцлаві відкриють класи для українських дітей. Фото з сайту rutraveller

У вроцлавських школах Польші відкриють класи, в яких навчання буде відбуватись українською мовою. Причиною став ріст числа іноземців (у більшості українців) у Вроцлаві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

Президент Вроцлава Рафал Дуткевич зазначив, що "найбільшою групою іноземців у Вроцлаві є українці і саме до них, перш за все, були спрямовані міські програми підтримки".

Крім того, у вересні почнуться курси польської мови для іноземців - близько 80 установ візьмуть участь у цьому проекті. Серед них - церкви, бібліотеки, будинки культури та інші організації. Координатор проекту - Вроцлавський центр інтеграції. Вже біля 200 добровольців погодились проводити навчання.

Директор департаменту з соціальних питань в Управлінні міста Вроцлав, Яцек Сутрик, заявив: "Навчання буде проходити в тандемі доброволець-іноземець, це будуть практичні заняття, до прикладу, в магазині або в установі".

У 2016 році 40 тисяч українців отримали у Нижньосілезькому бюро праці дозволи на роботу (більшість - у Вроцлаві). Багато хто з них переїхав до Польші з дітьми, які користуються у початкових школах двома додатковими годинами польської мови.

"Якщо процес поселення українців у Вроцлаві буде тривати, що цілком добре для міста, ми хотіли б, щоб українці відчували, що у Вроцлаві їхні діти можуть залишатися на зв'язку з культурою своєї країни", - долав президент Вроцлава. У школах можна буде вивчати українську мову, історію та культуру.

Зараз у Вроцлаві в початкових школах навчається 269 дітей-іноземців, більшість з них - українці.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...