У РФ обурені "візовим геноцидом" кримчан

Ще 12 країн Євросоюзу вирішили не визнавати російських загальногромадянських закордонних паспортів, які видаються жителям окупованого Криму і Севастополя.

Крим. Фото: соцмережі

У МЗС Російської Федерації заявили, що країни, які не видають візи громадянам окупованого Криму, порушують міжнародні зобов'язання. Про це сказав заступник міністра закордонних справ Росії Олексій Мєшков, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

«Невидача віз за територіальним принципом, за ознакою волевиявлення громадян або їх політичних поглядів є недотриманням всіляких міжнародних зобов'язань країнами, які на це йдуть, — підкреслив він. — Вважаємо, що це, по суті, є нічим не виправданим колективним покаранням населення Криму і Севастополя, що нагадує свого роду візовий геноцид».

За словами Мєшкова, до розроблених Єврокомісією та Європейської зовнішньополітичної службою в липні 2016 р. і маючих рекомендаційний характер «Керівних принципів» приєдналися до теперішнього часу 13 країн Євросоюзу, а також деякі з тих країн, що входять в шенгенську зону - Швейцарія, Ліхтенштейн і Норвегія.

«Вони вирішили не визнавати російських загальногромадянських закордонних паспортів, які видаються жителям Криму і Севастополя (окупованих, — ред.) як безпосередньо на території півострова, так і в інших суб'єктах Російської Федерації», — пояснив Мєшков. За його словами, щодо цих країн Росія застосовує відповідні заходи. При цьому Мєшков не розкрив суть обмежень.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Росія після незаконного референдуму анексувала Крим. 17 березня 2014 р. президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання «незалежності» Криму, а на наступний день разом з самопроголошеною владою півострова уклав договір про входження Криму та Севастополя до складу РФ. У грудні минулого року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, згідно з якою Росія визнається державою-агресором, а Крим — тимчасово окупованою територією.

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...