У центрі Мехіко археологи виявили руїни ацтекського храму (фото)

Знахідка являє собою храм і майданчик, де грали в м'яч і здійснювали жертвоприношення.

Руїни ацтекського храму в центрі Мехіко. Фото: phys.org.Археологи виявили в центрі Мехіко руїни ацтекського храму і майданчик, де ацтеки грали в м'яч і здійснювали жертвоприношення, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Напівкруглий храм бога вітру Еекатль був побудований приблизно в 1486-1502 роках. Зараз від нього залишилася лише сходи і частина трибун. За оцінками археологів, будівля досягала 34 метри у висоту і чотири- в довжину.

На території майданчика було знайдено безліч людських шийних хребців, що говорить про те, що тут проводилися жертвоприношення.Як кажуть історики, жертвоприношення часто відбувалися під час гри в м'яч, для якої і був призначений майданчик. На результати гри робилися ставки, і поставити можна було все, що завгодно - від їжі до власної свободи.

Поки що на території храму працюють археологи, але в найближчому майбутньому влада планує відкрити це місце для туристів. Точні терміни поки невідомі.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...