Українці в пориві братерської любові завалили авдіївчан гуманітарною допомогою (відео)

Гуманітарна допомога в прифронтову Авдіївку продовжує надходити, але місцеві мешканці найбільше потребують будівельних матеріалів для відновлення своїх будинків.

Влада Авдіївки просить українців припинити завалювати місто гумдопомогою. Скріншот.

У прифронтову Авдіївку продовжують прибувати гуманітарні вантажі з усієї України. Пункт її розподілення облаштували в приміщенні школи, звідки через загрозу обстрілів перевели дітей до інших навчальних закладів. Розмаїття продуктів поступилося місцем тоннам одягу, який виносять мішками, пишуть Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Доньці куртку, онучці куртку, сину… А собі нічого не вибрала. Джинси хотіла – розтовстіла сильно", - каже одна з мешканок міста.

Працівники міської ради власноруч сортують їжу: пересипають із мішків по пакетах цукор, борошно та крупи. У харчових наборах — печиво, макарони, консерви, чай і варення. Не додають лише закрутки, бо солоні помідори та огірки місцевих не цікавлять – мають свої запаси.

Продуктові набори вже отримали 70% жителів Авдіївки, а на складі тим часом лишаються тонни води, кілограми цукерок, мішки з овочами і крупами. Гуманітарної допомоги настільки багато, що дехто навіть продає отримані харчі на ринку, аби заробити гроші.

Однак містян наразі цікавить не їжа, а будматеріали для відновлення пошкоджених обстрілами будинків. Таких за останні тижні в Авдіївці налічується з чотири сотні, тож завезених шиферу, руберойду, цегли та деревини вистачить не всім. Їх роздають лише після ретельного огляду будинків.

"Хлопці приїздять на адресу, чоловік каже: мені треба 60 листів шиферу. Ну де 60, якщо 20? А вам що, шкода – я собі всю хату перекрию! Солодке слово: халява", - розповів заступник керівника міської військово-цивільної адміністрації Роман Шахов.

Голова міста зізнається, що в критичний момент, коли не було ні світла, ні води, ані тепла — жителі мирних областей Авдіївку врятували. Але тепер, каже, потреби в підтримці вже немає. "Дуже всім дякуємо", - каже він.

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...