Урок толерантності: У мережі оцінили вчинок дружини Порошенка, яка втрутилась у скандал у Львові

Перша леді підтримала суспільне обурення через ставлення до людей з обмеженими можливостями.

Марина Порошенко. Фото:svitske.1plus1.ua

Дружина президента України Марина Порошенко обурена випадком в ресторані Львова, в якому зневажливо поставилися до людини з діагнозом ДЦП. Перша леді записала звернення до українців, в якому висловила свою підтримку суспільного збурення, і нагадала, що від неприємних випадків не застрахований ніхто, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Я повністю підтримую хвилю обурення українців з приводу ситуації, яка сталася з хворим на ДЦП Романом Кисляком. Твердо переконана, що подібний вчинок стосовно людини з інвалідністю - це як мінімум безбожно. Адже рівноправне ставлення один до одного робить нас людьми і єдиним непереможним народом.

І якщо хтось вважає, що має право на зневагу до людей з обмеженими можливостями, то хочу нагадати, що кожен з нас знаходиться від потенційної інвалідності на відстані аварії. Дорогий Романе, спасибі тобі за твоє велике серце, наповнене добром, людяністю, вмінням прощати і допомагати іншим. А ще буду рада зустрітися з тобою за чашкою кави", - сказала Порошенко.

Як відомо, днями у Львові вибухнув скандал, який сколихнув всю країну, викликавши обурення у громадськості. Відомого переселенця з Донбасу Романа Кисляка з ДЦП вигнали з львівського ресторану Vapiano Lviv за те, що він здався підозрілим.

Роман зазначив, що не ображається на офіціанта, який прогнав його з приміщення, оскільки звик до того, що є ізгоєм.

"Я не ходжу по ресторанах, тому що розумію, що я бридкий. Вони гребують. Але мене запросили на зустріч ... Я себе виню, хоча це і не я виклав в інтернет. Я не хочу жити, бо я - тягар для суспільства ", - говорить він.

За словами Кисляка, це був чи не перший його похід в ресторан. Журналістка, яка призначила йому зустріч в той день, знайшовши його біля дверей закладу, хотіла підійти і з'ясувати причину такої поведінки персоналу, але сам Роман наполіг на тому, що "їм треба пробачити".

Після цього знайома Кисляка, журналістка Олена Кулигіна, написала про інцидент в соцмережі Facebook, повідомивши, що офіціант "за шкірку" виштовхав хлопця за двері. Директор мережі Vapiano в Україні Володимир Гавришевський подію пояснює тим, що Кисляк здався офіціантові підозрілим. Він заперечує, що офіціант застосував до гостя силу.

Заклад приніс свої вибачення Роману, але користувачі соцмереж поширили заклики не відвідувати цей ресторан за те, що той став місцем дискримінації людини з ДЦП.


Як збільшити розмір своєї пенсії українцям: У Кабміні дали пояснення

неділя, 12 травень 2024, 21:22

Аби в майбутньому отримувати вищу пенсію, українці мають можливість купити страховий стаж. Причому зараз цю процедуру можна зробити в режимі онлайн, не відвідуючи державні установи. Детальні роз'яснення надали у Кабміні. Так, громадяни повинні укласти ...

Обвал будинку у Бєлгороді: МНС РФ повідомила про кількість загиблих і постраждалих

неділя, 12 травень 2024, 20:19

У російському Бєлгороді заявили про сімох загиблих під час обвалу будинку в неділю, 12 травня. Розбір завалів триває. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на МНС РФ, передають Патріоти України. . "Тіло сьомого загиблого витягли з-під завалів будинк...