В древньому місті майя Чичен-Іца вчені виявили приховану піраміду з підземним озером (фото)

​Піраміда Кукулькана побудована майя в період з IX по XII століття. Вона служила для культових цілей і в якості календаря.

Піраміда Кукулькана. Фото: ostrnum.com.

У стародавньому місті майя Чичен-Іца всередині храму Кукулькана мексиканські і американські археологи виявили піраміду, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вона досягає 10 метрів у висоту. Внутрішня піраміда датується 500-800 роками нашої ери. Ймовірно, вона має сходи і вівтар у верхній частині. Усередині храму Кукулькана може існувати, на думку професора антропології Джоффрі Брасвелла з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, набір з декількох невеликих пірамід.

Раніше вчені знайшли всередині храму Кукулькана ще дві вкладені одна в одну піраміди. Відкрита структура стала третьою і найменшою. Про наявність всередині храму другої піраміди археологам було відомо з 1940-х років. У 2015-му під пірамідою Кукулькана дослідники виявили підземне озеро.

Піраміда Кукулькана (бога вітру, води, вогню і повітря) побудована майя в період з IX по XII століття. Вона служила для культових цілей (на її вершині розташовувався храм, в якому віруючі здійснювали людські жертвоприношення - розпорювали животи і виривали серця), а також в якості календаря.

Місто Чічен-Іца, в якому розташована піраміда, був заснований в VI столітті, а в кінці XII століття спорожнів. У 1988 році стародавнє місто було внесено до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, які щорічно відвідують понад мільйон туристів.

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...