В компанії Amazon запатентували літаючі склади-дирижаблі

Представники Amazon пояснюють, що використання літаючих складів і супутніх безпілотників значно прискорить доставку посилок.

Компанія Amazon запатентувала повітряні склади. Фото: ukrpost.biz.

Інтернет-рітейлер компанія Amazon запатентувала повітряні склади-дирижаблі, призначені для зберігання і доставки товарів дронами. Документи патентної заявки Amazon опубліковані на сайті Бюро патентів і торгових марок США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Такі дирижаблі-склади будуть відправлятися в ті географічні точки, де, за прогнозами Amazon, очікується великий попит на певні товари. Наприклад, в місця проведення великих спортивних заходів або фестивалів.

Крім того, дирижабль можна буде використовувати і в рекламних цілях: для трансляції аудіороликів або розміщення на ньому білбордів. Патентом передбачений і флот з обслуговуючих літаючих апаратів, які будуть використовуватися для поповнення складу.

Дирижаблі, дрони і шатли будуть підключені до керуючої комп'ютерної системи і зможуть обмінюватися даними між собою. Крім виконання основних функцій, вони зможуть збирати дані про метеоумови або забезпечувати викачуваним контентом (наприклад, електронними книгами) користувачів на Землі.

У документах, що супроводжують заявку, представники Amazon пояснюють, що використання літаючих складів і супутніх безпілотників значно прискорить доставку посилок, якщо порівнювати зі стаціонарними складами.

Поки неясно, чи є ця заявка на патент підтвердженням реального комерційного плану, або ж поки це тільки концепція, яку хочуть запатентувати заздалегідь.

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...

Білі птахи в зловісній чорній хмарі: Під час ліквідації наслідків ракетної атаки РФ по Одещині рятувальники побачили сотні пеліканів (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:14

Під час ліквідації наслідків однієї з останніх повітряних атак РФ по Одещинні рятувальники побачили сотні пеліканів, які летіли крізь чорну хмару диму. Фото опублікували на Facebook-сторінці Головного управління ДСНС України в Одеській області, передаю...