В Одесі з'явиться туристична поліція (фото)

У наступному році в місті в період з 1 травня до 15 вересня працюватиме підрозділ туристичної поліції за прикладом багатьох країн, де розвинена туристична галузь.

Туристична поліція в Одесі. Фото:Facebook

У наступному році з травня до середини вересня патрулювання морського узбережжя в Одесі будуть здійснювати співробітники підрозділу туристичної поліції. Про це на сторінці в Facebook повідомив глава поліції області Дмитро Головін, передають Патріоти України.

"Два місяці тому в тестовому режимі ми ввели велопатрулі. Два екіпажі по дві людини цілодобово забезпечували безпеку в туристичних зонах - на пляжах "Аркадія" і "Ланжерон", а також на "Трасі здоров'я". Тоді нам було важливо з'ясувати, наскільки ефективним виявиться цей підрозділ в розпал туристичного сезону в Одесі, коли в місто прибуло понад 4 мільйони туристів", - зазначив Головін.

За його словами, завдяки постійній присутності оперативного підрозділу в полі зору відпочиваючих і любителів "легкої" наживи, рівень злочинності в районах Аркадії і Ланжерона знизився на 51%. Зокрема, виявлено 15 фактів кримінальних порушень - крадіжки, грабежі, наркотики і спокушання неповнолітніх, затримали іноземця, який перебував у міжнародному розшуку, була надана невідкладна медична допомога 56 людям похилого віку тощо.

У наступному році, зазначив Головін, в Одесі буде створено підрозділ туристичної поліції за прикладом багатьох країн, де розвинена туристична галузь.

"Завдання цього підрозділу - працювати в період з 1 травня до 15 вересня на випередження і надання сервісних послуг, а не тільки на реагування та розкриття правопорушень. Плануємо оснастити поліцейських максимумом технічних засобів: поліцейськими станціями, забезпечити відеоспостереженням і бодікамерами, встановимо пункти виклику поліції "тривожна кнопка".

Організуємо систему позиціонування патрулів і геолокацію, велосипеди і скутери, а також електронні пристрої з інфраструктурою міста", - підкреслив Головін.

Обрали свій шлях: Скільки церков перейшли до ПЦУ після початку повномасштабного вторгнення

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:30

Понад 8 тис. церков УПЦ МП досі діють на території України. Від початку повномасштабного вторгнення їх кількість зменшилася лише на 685 громад. Про це повідомляє "Опендатабот", передають Патріоти України. На початку повномасштабного вторгнення в Украї...

Хлопець у Дніпрі заїхав на АЗС за кавою та раптово став мільйонером (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:01

Ім'я щасливчика – Артем Пісоцький. 17 квітня чоловік заїхав на АЗК за вранішньою кавою і вирішив купити лотерейний білет. "Я часто купую лотерейні білети на заправці. Обрав лотерею "БАГАТСТВО ФАРАОНІВ". У цьому білеті був виграш – 100 гривень, я виріши...