В Україні можуть нарешті запровадити покарання для лікарів, що відмовляють батьків від вакцинації дітей (відео)

Цього року ледве не всією країною рятували дівчинку, яка саме через відсутність щеплень мало не померла. І таких випадків безліч.

ВАкцинація дітей - безпека здоров'я. Фото: nashamama.com

Епідемії хвороб, про які у світі забули кілька десятиріч тому, можуть накрити Україну. Про це попереджають фахові лікарі, йдеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

"Ніхто вже не приховує, що у нас є правець, що у нас є коклюш і у нас вже кір цього року розповсюджується дуже швидко", - твердить експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова. "Наші діти хворіють на недуги, про які вже давно забули в цивілізованих країнах світу. Україна має найнижчі показники охоплення вакцинацією серед усіх європейських країн. Це треба змінити", - вважає керівник МОЗу Уляна Супрун.

Епідемії хвороб можуть поглинути Україну – попереджають провідні лікарі, адже натепер обов'язкові щеплення має лише один із трьох дітей. З упередженими щодо вакцин батьківськими настроями обіцяють боротися, обговорюють чи не ввести адміністративну відповідальність для лікарів і посадовців.

Цього року ледве не всією країною рятували Надійку Савушкіну. Через банальну подряпину на нозі в організм потрапив правець – смертельно небезпечна хвороба, щеплень від якої дівчинці не робили. Діагноз встановили, вже коли дитина зі страшними судомами потрапила у реанімацію. Зупинити хворобу могла спеціальна сироватка, якої в Україні не було. Її знайшли за кордоном, оплатили і привезли благодійники. Мамі дівчинки досі важко згадувати пережите, бо в дитини залишилися скривлений хребет і постійний біль у нозі. "Раджу всім мамам, що б лікарі не казали, а ці всі щеплення робити! Страшно, не страшно, а робити їх треба, щоб випадків таких більше не було", - каже Ірина Савушкіна.

Діти не щеплені, бо вакцини останні чотири роки були у дефіциті – держава їх закуповувала із запізненням. Тепер ситуація поліпшується. "Сьогодні вакцини в наявності майже всі, починаючи з пологового будинку. Можу сказати, що відсутня лише вакцина від кору, паротиту, краснухи, якою діти починають щеплюватись в однорічному віці. Вона очікується, обіцяють, в кінці 2016 року", - каже імунолог Ольга Костенко. За її даними, батьків, які відмовляються вакцинувати дітей, меншає.

Тепер у "тренді" не відмовлятися від щеплень узагалі, а перебирати вакцинами. Наприклад, після кількох випадків хвороб дітей люди приписали деяким медпрепаратам небезпечні ускладнення, а лікарі своїми озвученими підозрами лише додали авторитетності чуткам про погану якість вакцин. З такими упередженими щодо вакцин батьківськими настроями обіцяють боротися ледве що не адміністративною відповідальністю для лікарів і посадовців. "Вони самі кажуть людям, що не треба вакцинуватись. Я вважаю, це злочини, які треба відслідковувати, і такі лікарі мають каратися. Має бути чітко сформульована адміністративна відповідальність тим людям, які дозволяють собі надавати нефахові, некваліфіковані консультації і тлумачення, які приводять до масового антивакцинального психозу у населення", - вважає голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...