В Україні з'явилася підроблена 500-гривнева банкнота: Як розпізнати фальшивку (інфографіка)

Оновлену банкноту Нацбанк ввів в обіг лише навесні, але вже зіткнувся з проблемами

Нова банкнота. Фото: biz.censor.net.ua.

Національний банк України констатує, що в країні з'явилися фальшиві 500-гривневі банкноти зразка 2015-го, які ввели в обіг лише півроку тому. Про це заявили в прес-службі Нацбанку, передають Патріоти України.

"НБУ вже зареєстрував факти вилучення з обігу підроблених банкнот цього зразка. Кількість цих підробок є незначним. Підробки мають невисоку якість виготовлення, але зловмисники, користуючись недостатньою обізнаністю і неуважністю громадян щодо контролю елементів захисту банкнот, збувають їх через заклади торгівлі (АЗС, аптеки тощо)", - йдеться в повідомленні.

У НБУ також нагадали, що пошкоджені, але непідробні гривні можна обміняти в його структурних підрозділах. А ось "підроблені банкноти вилучаються без відшкодування їх вартості і в установленому порядку передаються представникам Національної поліції України для розслідування".

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...