Де в Україні найчастіше можна отримати підроблені гроші

Найбільше страждають жителі Одеської області, приморського регіону в цілому, Західної України (Львова, Закарпаття, Волині).

У "мінял" фальшиві долари знаходять частіше, ніж у банках. Фото: 112 Україна.

Заступник начальника управління – начальник відділу протидії злочинам у фінансовій, банківській сфері та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту захисту економіки Нацполіціі України Руслан Стрембіцький розповів, в яких регіонах країни частіше підробляють гроші, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Найчастіше, за його словами, страждають жителі Одеської області, приморського регіону в цілому, Західної України (Львова, Закарпаття, Волині). Стрембіцький зазначає, що найчастіше підробку знаходять при великих перерахунках, обміні валют, вилученні грошей з банкоматів, покупці у “мінял”.

Найчастіше вважають за краще підробляти купюри номіналом в 200 і 500 гривень, 100 доларів і 100 євро. На підробках, уточнює Стрембіцький, часто немає частини водяних знаків. На дотик і зовнішній вигляд фальшиву купюру відрізнити важко. Буває, що навіть апарати пропускають високоякісну підробку.

За словами правоохоронця, близько 80% всіх підроблених купюр приходять в Україну з Європи і країн Близького Сходу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...