Вакцинація дітей: 5 головних протипоказань (інфографіка)

У МОЗ розповіли, що потрібно знати про вакцинацію, що повинен зробити лікар перед щепленням, на що слід звернути увагу після вакцинації і перерахували причини для негайного звернення за медичною допомогою.

Вакцинація дітей. Фото: UaUa.INFO.

В Україні точки зору з приводу того, чи потрібно колоти дітям вакцину, розбігаються. Дізнатися все про вакцинацію дітей можна з інфографіки, підготовленої Міністерством охорони здоров'я. Перш ніж зробити щеплення, лікар повинен обов'язково вивчити карту дитини, виміряти йому температуру і провести загальний огляд. Про це розповіли в Міністерстві охорони здоров'я України, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зокрема, в МОЗ виділили 5 протипоказань до вакцинації, пояснили, що потрібно сказати лікареві до вакцинації, попередили, що повинен зробити лікар перед щепленням, на що слід звернути увагу після вакцинації і перерахували причини для негайного звернення за медичною допомогою.

Про що потрібно сказати лікареві до вакцинації?

Вам обов'язково слід повідомити лікаря про наступні факти: якщо вам здається, що дитина хвора;

чи є у дитини алергія на медичні препарати, продукти харчування або вакцини; чи спостерігалася у дитини серйозна реакція на вакцинацію в минулому.

Використовуйте кожен візит до лікаря, щоб з'ясувати всі питання здоров'я та розвитку дитини, які вас цікавлять.

Що лікар повинен зробити перед вакцинацією?

Перш ніж зробити щеплення, лікар вивчить картку дитини, виміряє йому температуру і проведе загальний огляд. Лікар також дасть вам форму інформованої згоди та оцінки стану дитини для проведення вакцинації. Форма заповнюється одним з батьків або опікунів дитини.

Заповнений документ залишається в медичній установі, в якому проводиться вакцинація.

На що звернути увагу після вакцинації?

Іноді щеплення, що захищають вашу дитину від інфекційних захворювань, можуть викликати тимчасовий дискомфорт: наприклад, незначний біль в місці ін'єкції, підвищення температури. З цієї причини дитина може нервувати і плакати, відповідно після щеплення вона вимагає більшої уваги.

Коли слід негайно звернутися за медичною допомогою?


Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...