"Вата" в шоці: Російські колектори викупили борги кримчан за гроші і тероризують сотні тисяч людей

Самопроголошена влада півострова вже звернулася до Ради Федерації з проханням заборонити діяльність колекторів у Криму.

Російські колектори тероризують кримчан щодо повернення боргів. Ілюстрація:espreso.tv

Кредити в українських банках, які після анексії Криму президент РФ Володимир Путін дозволив не виплачувати, на ділі можуть залишити кримчан без житла. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

На зорі "російської весни" жителі півострова повірили гучним словам Путіна про те, що взяті в українських банках кредити тепер можна не повертати. Два роки тому, відповідаючи на питання про те, як бути із взятою в лізинг машиною в "ПриватБанку", глава Кремля, сміючись, сказав: "Ну, катайтеся спокійно. Не хоче Коломойський з Фількінштейном отримувати гроші - це їх справа".

Сп'янілі такою відповіддю кримчани забули про свої кредитні зобов'язання, але наприкінці 2015 року жителів півострова приголомшили новиною про те, що взяті кошти все ж доведеться повернути. Тепер сотні тисяч жителів Криму ризикують залишитися без житла: їх боргові зобов'язання за безцінь були перекуплені російським колекторами.

"В умовах економічної, транспортної, водної, продовольчої та енергетичної блокади з боку України понад 350 тис. кримчан, що мають зобов'язання фінансового характеру, змушені обмежувати себе і свої сім'ї в найнеобхіднішому, щоб виплатити борги колекторським агентствам", - повідомляють в Державній раді Криму.

У зв'язку з цим самопроголошена влада півострова вже звернулася до Ради Федерації з проханням заборонити діяльність колекторів в Криму.

Місцеві жителі кажуть, що останнє рішення російської влади повалило їх в шок: за час анексії багато втратили роботу, деякі на нервовому грунті - здоров'я. Як бути в цій ситуації і звідки брати гроші, місцеві жителі не знають.

"Батько виїхав на заробітки в Москву. Мати залишилася в Сімферополі в квартирі, хворіє. Знайти роботу тут нереально", - коротко розповідає Марина. Дівчина ще до анексії покинула півострів і повертатися на малу батьківщину не збирається.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Який цукрозамінник "найкращий друг" для мозку: Вчені розкрили результати дослідження

субота, 4 травень 2024, 10:26

Видання Medical express пише, що дослідники з Шанхайського університету науки і технологій, Китайської академії наук (CAS) та інших інститутів Китаю нещодавно провели дослідження, щоб з'ясувати, що відбувається в мозку мишей, коли їх годують різними ти...