Вчені передбачили нову смертельну загрозу для Землі

Зміни елементів орбіти планети Земля можуть призвести до зіткнення з Марсом.

Вчені попередили про зіткнення Марса з Землею. Фото: Правда.Ру.

Орбіта Землі значно змінилася, що може привести до її зіткнення з Марсом, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вченим вдалося знайти сліди хаотичних процесів в Сонячній системі. Для цього фахівці за допомогою геологічних даних відстежили зміни світлового потоку, що падає на планету. Коливання енергії, в свою чергу, викликані зміною елементів орбіти планети і призводять до кліматичних зрушень.

Вченим було відомо, що останні 50 мільйонів років орбіта Землі трохи міняла свою форму з періодичністю 2,4 мільйона років. Приблизно з такою ж регулярністю відзначалися і зміни клімату.

Однак датування зразків, знайдених в Колорадо, показало, що приблизно 85 мільйонів років тому періодичність становила 1,2 мільйона років. Подвоєння періодичності кліматичних змін вчені пов'язали зі взаємодією Землі і Марса. На їхню думку, подібне явище властиве хаотичним системам.

Зокрема, це означає, що в найближчі мільярди років Земля і Марс, якщо вони до цього ще не будуть знищені Сонцем, можуть зіткнутися.

Вчені тим часом відзначають, що вірогідність катастрофи надзвичайно мала.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...