Вчені відкрили несподіваний факт про надра Землі

Геофізики з Японії і Росії прийшли до висновку, що ядро Землі багате на сірку, кремній і водень.

Земля. Фото: NASA.Геофізики з Японії і Росії прийшли до висновку, що ядро Землі багате на сірку, кремній і водень. Результати досліджень вчені опублікували в журналі Science Advances, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ядро планети складається головним чином з заліза, а головними кандидатами на більш легкі елементи в центрі Землі є сірка, кремній і водень.

До своїх висновків вчені дійшли, проаналізувавши поширення звуку в надрах планети. Наявні дані вказують на те, що щільність ядра Землі повинна бути нижче, ніж описується в моделях.

Геофізики провели лабораторні рентгенівські дослідження чистого зразка заліза, дані по яких порівняли з сейсмологічними матеріалами і наявними моделями земного ядра.

В даний час вважається, що поверхня ядра Землі, що знаходиться під мантією, розігріта до температури близько 6230 кельвінів. Його діаметр дорівнює семи тисячам кілометрів.

Склад ядра вченим невідомий. Вважається, що воно сформувалося в давнину з найбільш важких елементів (заліза), а його хімія найбільш схожа на таку ж у залізних метеоритів.

Це варто знати! Кого стосуються обмеження щодо видачі документів консульствами України за кордоном - роз'яснення юриста

субота, 27 квітень 2024, 17:30

Обмеження щодо видачі документів консульствами України стосується всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають за кордоном. Це не залежить від того, як давно вони перетнули кордон і скільки проживають в іншій державі, якщо ці ос...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...