Велична пам'ятка байдужості: На Тернопільщині прекрасний замок 17 століття перетворюється на руїни (фото, відео)

Наразі замок є власністю єпархії УАПЦ, яка не опікується його станом та спокійно дивиться на повільну смерть історичної спадщини Батьківщини.

Червоногородський замок. Фото: "Фейсбук"

Червоногородський замок XVII століття в селі Нирків Заліщицького району Тернопільської області перетворюється в руїни. Знімки виклали в Facebook автори проекту "Знайдено в Україні". "Червоногородський замок сьогодні. Статус - "ледь живий", - йдеться в підписі до знімків. Про це повідомляють Патріоти України.

Червоногородський замок розташований на пагорбі посеред глибокої котловини ріки Джурин в урочищі Червоне поблизу села Нирків Заліщицького району Тернопільської області. Замок був побудований на початку ХVII ст. з розгалуженою системою підземних ходів. Він був істотно зруйнований під час набігів турків. У 1778 році руїни, що складалися з двох веж і елементів стін, купив польський князь Понінський і перебудував все до вигляду палацу.

До Першої світової війни палац мав вишукану терасу в італійському стилі та колонаду із 6 кам'яних колон, був оточений великим ландшафтним парком із фонтаном. Під час Другої світової війни палац був зруйнований, залишилися частини стін і дві готичні башти. Нагадаємо, в 2013 році на Тернопільщині обрушилася вежа Червоногородського замку.

Нині цей замок - власність Тернопільської єпархії УАПЦ. Нажаль, маючи мільйонні доходи, Автокефальна Церква не робить нічого, аби врятувати цю історичну пам'ятку.

А ось таким цей палац колись був...

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...

Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

вівторок, 7 травень 2024, 18:56

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України. Як йдеться у справі, головний с...