"Відкрита конфронтація "Опоблоку" та патріотів": Фракція вимагає не переслідувати Новинського

Скоріш за все, депутати "Опоблоку" бояться, що стануть наступними у цій справі, яку експерти вже охрестили "очищенням України"

Фото: 112.ua

"Опозиційний блок" виступив із заявою, в якій вимагає від влади припинити "переслідування Вадима Новинського". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт фракції.

"ОППОЗИЦИОННЫЙ БЛОК поддерживает Вадима Новинского и требует от власти прекратить грязную кампанию по дискредитации и политическому преследованию нашего коллеги. Мы требуем остановить давление на оппозицию, политические репрессии, игнорирование верховенства права, которые уводят Украину с демократического пути развития. Мы обращаемся к мировому сообществу и посольствам демократических стран с призывом взять на контроль ситуацию относительно преследования оппозиции в Украине, которая изо дня в день принимает все более угрожающий характер", - йдеться у повідомленні фракції російською мовою.

Нагадаємо, сьогодні вранці співробітники СБУ та ГПУ почали обшуки у офісі Новинського, нардепа від "Опоблоку", головного спонсора УПЦ Московського Патріархату в Україні. Суспільство закликає владу та Прокуратуру і СБУ не відступатися від перевірок діяльності Новинського, особливо зважаючи на те, що українців обурює співпраця деяких відділів УПЦ МП з терористами Донбасу.

Скоріш за все, депутати "Опоблоку" бояться, що стануть наступними у цій справі, яку деякі експерти вже охрестили "очищенням України" та "відкритою конфронтацією "Опоблоку" та патріотів України". Прохання у інших країн допомоги можна розцінити як звернення в тому числі до Росії, зважаючи на політичну поведінку нардепів даної фракції.

Користувачі соцмереж коментують ситуацію з Новинським широко розповсюдженою за останні місяці темою "Зрадників не пробачають!", та зауважують, що бездіяльність силових структур та влади буде розцінена суспільством як зрада держави у тому випадку, якщо, як пишуть у "Фейсбуці", "Новинський вийде сухим з води".

Спецкореспондент Анна Бондаренко

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...