"Вільна Україна вас не покине!": Активісти привітали ув'язненого в РФ Миколу Карпюка з днем народження (фото)

До масштабної акції підключилися також парламентарії та дипломати.

Українці вітають Миколу Карпюка з днем народження. Фото: Facebook

Українці 21 травня вітають з днем народження Миколу Карпюка, викраденого спецслужбами Росії і засудженого за сфабрикованою справою. Слова підтримки на адресу співвітчизника з'явилися як у соцмережі, так і на Майдані Незалежності в Києві, зазначають Патріоти України.

Люди розміщують в мережі фото, де вони тримають в руках фото Карпюка з підписом: "Стіни впадуть! З днем народження, Миколо". До масштабної акції підключилися також парламентарії та дипломати.

"Майдан незалежності. Разом з дружиною путінського політв'язня Миколи Карпюка - Оленою, його сином Тарасом, громадськими активістами, друзями і соратниками привітали Миколу з Днем народження! Побажали сталевого здоров'я і, перш за все, свободи, свободи, свободи!!!

Брате, ми зробимо все, щоб вирвати тебе з московського полону", - написав на своїй сторінці у Facebook нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

Також журналіст Марія Томак у соцмережі розмістила фото, де поруч з дружиною Карпюка та його сином стоїть сестра української політув'язненої Надії Савченко Віра.

Речник МЗС України Мар'яна Беца написала у Twitter: "Сьогодні день народження М. Карпюка - українського політв'язня в РФ. Вітаємо, Миколо! Боремося за ваше звільнення".

Нагадаємо, 19 травня колегія присяжних Верховного суду Чеченської республіки Росії визнала українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха винними у "вбивстві російських солдатів у Чечні у 1994-95 роках".

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...