"Вільна Україна вас не покине!": Активісти привітали ув'язненого в РФ Миколу Карпюка з днем народження (фото)

До масштабної акції підключилися також парламентарії та дипломати.

Українці вітають Миколу Карпюка з днем народження. Фото: Facebook

Українці 21 травня вітають з днем народження Миколу Карпюка, викраденого спецслужбами Росії і засудженого за сфабрикованою справою. Слова підтримки на адресу співвітчизника з'явилися як у соцмережі, так і на Майдані Незалежності в Києві, зазначають Патріоти України.

Люди розміщують в мережі фото, де вони тримають в руках фото Карпюка з підписом: "Стіни впадуть! З днем народження, Миколо". До масштабної акції підключилися також парламентарії та дипломати.

"Майдан незалежності. Разом з дружиною путінського політв'язня Миколи Карпюка - Оленою, його сином Тарасом, громадськими активістами, друзями і соратниками привітали Миколу з Днем народження! Побажали сталевого здоров'я і, перш за все, свободи, свободи, свободи!!!

Брате, ми зробимо все, щоб вирвати тебе з московського полону", - написав на своїй сторінці у Facebook нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

Також журналіст Марія Томак у соцмережі розмістила фото, де поруч з дружиною Карпюка та його сином стоїть сестра української політув'язненої Надії Савченко Віра.

Речник МЗС України Мар'яна Беца написала у Twitter: "Сьогодні день народження М. Карпюка - українського політв'язня в РФ. Вітаємо, Миколо! Боремося за ваше звільнення".

Нагадаємо, 19 травня колегія присяжних Верховного суду Чеченської республіки Росії визнала українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха винними у "вбивстві російських солдатів у Чечні у 1994-95 роках".

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...