"Вони крадуть на бурштині мільярди": Під стінами Рівненської ОДА активісти вимагали відставки губернатора і начальника Нацполіції (фото)

Учасники мітингу принесли під кабінет голови ОДА мотопомпу для видобутку бурштину.

Акція протесту під Рівненською ОДА. Фото:http://obozrevatel.com/

Під стінами Рівненської обласної державної адміністрації активісти вимагали відставки голови ОДА Віталія Чугуннікова і в.о. начальника Нацполіціі в Рівненській поліції Сергія Максимова. Про це пише Обозреватель, зазначають Патріоти України.

До громадськості приєдналися народні депутати від Радикальної партії Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько. Разом з бійцем АТО Євгеном Тереховим, відомим як Титановий Джексон, депутати висловили слова підтримки громадськості.

"Ті мільярди, які вони крадуть на бурштині - це маленькі пенсії, зруйновані школи, розбиті дороги", - заявив під час виступу Лозовий.

Учасники мітингу звернулися до уряду, президента і голови Верховної Ради з вимогою втрутитися в ситуацію на Рівненщині. Лозовий нагадав, що законопроект про видобуток і реалізацію бурштину, співавтором якого він є, досі не поставлений на голосування.

"Чугунніков має безпосереднє відношення до фірми "Надра Спецленд Ресурси", яка намагається захопити 35 000 га багатої бурштинової землі в Березнівському та Сарненському районах Рівненської області.

Злочинну діяльність голови Рівненської ОДА Чугуннікова кришує заступник голови адміністрації президента Віталій Ковальчук. Якщо Президент не звільнить Чугунніков, то ми маємо моральне право говорити, що і він несе відповідальність за діяльність бурштинової мафії", - сказав Лозовий під час виступу на мітингу.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...