Все ближче до моменту істини: Член МОК від Великобританії закликав відсторонити всю збірну Росії від Олімпіади-2016

МОК прийме рішення про участь російських спортсменів в Олімпійських іграх в неділю, 24 липня.

Адам Пенгіллі. Фото: assets.olympic.org.

Член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) від Великобританії, колишній скелетоніст Адам Пенгіллі закликав усунути всю збірну Росії від участі в Олімпійських іграх 2016 в Ріо-де-Жанейро. Його слова наводить BBC Sport, передають Патріоти України з посилання на Нескучные новости.

«Масштаб поширення допінгу в Росії настільки великий, що це є злочином по відношенню до олімпійських цінностей та олімпійського руху в цілому. Тому я вважаю, що необхідно відсторонити всю збірну Росії від Ігор у Ріо-де-Жанейро», - сказав він.

Пенгіллі зізнався, що йому нелегко робити таку заяву. «У Росії, напевно, є чисті спортсмени, але не можна бути справедливим для всіх. Це дуже важке рішення, але в ситуації, що склалася, я вважаю неприйнятним підняття російського прапора на Олімпіаді», - заявив він.

МОК прийме рішення про участь російських спортсменів в Олімпійських іграх в неділю, 24 липня.

21 липня CAS заборонив російським легкоатлетам брати участь в Іграх в Ріо. Суд відхилив позов Олімпійського комітету Росії і 68 спортсменів до Міжнародної асоціації легкої атлетики (IAAF) щодо участі в змаганнях. Єдиною російської легкоатлеткою на ОІ в Ріо-де-Жанейро буде стрибунка в довжину Дарина Клішина, якій IAAF в особливому порядку дозволила виступати на міжнародних турнірах.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко назвав рішення CAS політизованим і таким, що не має правової основи. Дворазова олімпійська чемпіонка Олена Ісінбаєва порівняла вердикт суду з похоронами легкої атлетики.

Олімпійські ігри 2016 року пройдуть в Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...