"Вшанували" пам'ять: У Росії в День космонавтики спиляли посаджений Гагаріним кедр

​У Сочі учасники громадської інспекції виявили спиляне дерево, якому минуло півстоліття.

Юрій Гагарін посадив у Сочі кедр, який спиляли на День космонавтики. Ілюстрація:kuban.mk.ru

Місцеві жителі розповіли, що кедр був спиляний 12 квітня 2016 року, в День космонавтики. Про це пише Кавказский узел, передають Патріоти України.

Як розповіли місцеві жителі, кедри посадив разом з сочинцями космонавт Юрій Гагарін 15 травня 1961 року. Спочатку вулиця називалася Горіхова алея, після посадки кедрів вона отримала ім'я Гагаріна.

Робітники, які зрізали дерево, заявили, що дозвіл отримали від директора Управління лісопаркового господарства міста Андрія Терехова на замовлення комітету будинку, який запевняв, що дерево може впасти на будинок.

"Цей кедр вистояв не одну бурю в Сочі. І по його корінню видно, що ніякого загрозливого нахилу він не мав. Стояв рівно. Просто комусь він просто завадив поставити черговий ларьок і тому став жертвою", - зазначила член Географічного товариства Алла Юсупова.

"Кілька разів на тиждень фіксуються спроби заходу": У ДПСУ розповіли, де найактивніші російські ДРГ

середа, 1 травень 2024, 1:45

Найактивніша діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп наразі фіксується на Сумщині. Вони намагаються перетнути державний кордон України у межах області по кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. . Про це в ефірі каналу "Ми – У...

Скарги на відлов далекобійників прямо під час рейсів: У ТЦК покоментували особливості мобілізації

середа, 1 травень 2024, 0:55

Як повідомляли Патріоти України, Асоціація міжнародних автоперевізників заявила, що на Закарпатті представники ТЦК зупиняють фури і мобілізують водіїв прямо з колес. В обласному центрі комплектування відреагували. . У повідомленні Закарпатського обласн...