"Вся країна зараз стежить за тим, чи вдасться залучити розкрадачів газу до відповідальності", - спецпрокурор Холодницький

"Ніхто не казав, що наша робота буде легкою, але я і моя команда принципові у своїй позиції. Україна має бути вільною від корупції!" - резюмував керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Назар Холодницький. Фото:ua.112.ua

Заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Назар Холодницький вважає, що адвокати фігурантів газової справи "розіграли театр" у суді. Про це він написав у своєму Facebook. передають Патріоти України.

Холодницький зауважив: "Сьогодні прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) прийшли до Апеляційного суду міста Києва вимагати збільшення застави для "правої руки" нардепа О.Онищенка В.Постного та основного фігуранта у справі розкрадання газу О.Рябошапки. Застави, яка співрозмірна заподіяній державі шкоді.

Для В.Постного - більшої за призначену судом у понад 1075 разів, для підозрюваного О.Рябошапки - у понад 165 разів".

"Бо інакше існує величезний ризик того, що, з легкістю сплативши "символічну" для них заставу у 1,5 млн. грн, підозрювані можуть уникнути слідства, а потім суду, виїхавши з країни чи вилетіти за її межі на власному повітряному судні. Вони могли це собі дозволити.

Сьогодні вся країна стала свідком того театру, який розіграла сторона захисту. Одного підозрюваного захищали чотири адвокати, іншого - шість. Ще по одному на кожного так хотіли відвідати це засідання, що не з'явилися, і тому висловили клопотання про його перенесення.

Унаслідок цього розгляд апеляційної скарги прокурорів САП щодо цих двох проваджень перенесено відповідно на 10:00 та 10:30 год. середи 29 червня", - наголосив прокурор.

Він продовжив: "Я сподіваюся, що це остаточні дата та час і в суді більше не буде маніпуляцій адвокатською етикою та КПК, які продемонстрував захист В.Постного та О. Рябошапки. Це робиться лише для того, щоб затягнути розгляд апеляційної скарги прокурорів САП, щоб збіг термін, коли підозрюваних за законом можна тримати під вартою.

Що може бути потім, неважко здогадатися. Прямо зараз ще триває судовий розгляд у Солом'янському районному суді, до якого прокурори САП негайно внесли вимогу взяття під варту В.Постного та О.Рябошапки за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ще однією статтєю - ст.209 Кримінального кодексу України "Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".

"Без перебільшення, уся країна зараз слідкує за тим, чи вдасться притягнути розкрадачів газу до відповідальності. Ніхто не казав, що наша робота буде легкою, але я і моя команда принципові у своїй позиції. Україна має бути вільною від корупції!"-резюмував Холодницький.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...