Вигнання диявола: Кам’яний тотем комуністів перетворили на українського Кобзаря (фото, відео)

Нарешті дотумкались – прибрати назавжди з України символи мороку і Мордору.

Оновлений пам'ятник. Тепер це - український Кобзар на українській землі. Фото: 5 канал.На Луганщині пам`ятник вождю комуністів Володимиру Леніну не стали руйнувати, натомість перетворили його на українського поета Тараса Шевченка, пишуть Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Військові в Луганській області запропонували свій оригінальний варіант декомунізації. Пам'ятник Леніну вони переробили в монумент Тарасу Шевченку і "одягнули" на нього вишиванку. "Ми не хотіли його руйнувати, тому вирішили переробити його на пам'ятник Тарасу Шевченку", - розповів один з бійців ЗСУ.

Об`єктами для творчості стали й інші скульптурні групи. Зокрема, тут є скульптури жаб з іменами російських політиків, журналістів та культурних діячів. В цілому ж зараз міста Донеччини, які в ході декомунізації отримали нові назви,змінюють стели з назвами на околицях міст.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...