"Виходь з моєї маршрутки!": Водій у Києві випхав дівчаток-пільговиків на мороз (відео)

Щоб вирішити цю проблему в профільному міністерстві пропонують монетизувати цю компенсацію – одразу переказувати гроші пільговикам, а не перевізникам.

Варвара поскаржилася на водія маршрутки. Фото: скріншот з відео.

Вигнати дітей з маршрутки – це наші реалії. Двох дівчаток водій безцеремонно виставив із громадського транспорту, зіславшись на несплату державою грошей за перевезення пільговиків, передають Патріоти України із посиланням на fakty.ictv.ua.

У київській держадміністрації запевняють: столична влада виплачує компенсацію за перевезення пільговиків. Таких у Києві понад півмільйона. З них 15 тис. - діти з багатодітних родин.

Але ці гроші виплачують лише за перевезення у метро, автобусах, тролейбусах та трамваях. Приватні перевізники громадського транспорту, тобто маршрутки – не мають права на компенсацію. Однак, водії які відмовляються безкоштовно перевозити пільговиків – прямо порушують закон. Щоб вирішити цю проблему в профільному міністерстві пропонують монетизувати цю компенсацію – одразу переказувати гроші пільговикам, а не перевізникам.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...