Виховання патріотів: військова бригада влаштувала військово-навчальний табір для школярів (відео)

Самі кадети говорять, що вже готові захищати Вітчизну, бо зрозуміли цінність миру.

Патріотичний табір для школярів відкрився на Київщині. Фото: скрін відеоПатріотично-військовий табір на Київщині відкрив двері для кадетів. Організувала його новостворена бригада швидкого реагування, що тренується на території військової бази Нацгвардії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

Ранній підйом, гігієнічні процедури, зарядка та шикування на плацу. Це ранок у дитячому патріотичному таборі при Нацгвардії. Заняття ж розпочинають з танкового стрільбища. Школярі та кадети досвідченого танкіста слухають уважно.

Після невеликого екскурсу їм дозволяють роздивитися танк зсередини. А ось для кадетів танк не дивина. Щоправда, визнають - усередині побували вперше.

Під пильним наглядом інструктора і школярі, і кадети вчаться правилам поводження та володіння зброєю. За плечима у інструктора Миколи - ізраїльська армія. Нині досвід передає бійцям новоствореної бригади. Каже, що подібні табори мають стати постійною практикою.

"Діти повинні виховуватися саме в таких умовах. Вони повинні бачити, що армія - це не означає, що вони будуть бордюри красити, а це означає, що вони можуть навчитися професійним аспектам", - розповідає інструктор з бойової підготовки бригади швидкого реагування Нацгвардії Микола Мікуліч.

Поки одні стріляють - інші освоюють топографію. Курсанти запевняють, що від таких занять користь точно буде. Бо військову науку переважно опановують лише за книжками. А ще майбутнім військовим дали можливість відчути, як воно бути солдатом насправді.

В повному екіпіруванні, вагою майже 12 кілограмів хлопці відпрацьовували елементи бойової підготовки. Кожен викладається сповна, бо за тренуванням спостерігають військові. Офіцер-вихователь каже, за дні, проведені у таборі, його кадети змінилися. У всьому намагаються бути схожими на службовців бригади.

"У них більше з’явилось відчуття колективу, вони стали більш плідно працювати і поважати один одного," - коментує офіцер -вихователь державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Кадетський корпус імені І.Г. Харитоненка Євген Бабщенко.

Військові сподіваються, що такі патріотичні табори стануть звичною справою. А самі кадети говорять, що вже готові захищати Вітчизну, бо зрозуміли цінність миру.

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...