З Днем народження, легендо: Андрію Макаревичу сьогодні виповнюється 62

Культовий російський музикант після Революції гідності та подій Майдану залишається на стороні українців.

Андрій Макаревич. Фото:rock-ua.com

Відомому російському музикантові, лідеру культової групи "Машина часу", Андрію Макаревичу сьогодні, 11 грудня, виповнилося 62 роки. У павутині марнославства і влади путінські прихильники під різними приводами скасували концерти, лекції та виступи улюбленця публіки в Росії. Але талановитий виконавець не боїться кремлівської диктатури і сміливо висловлює свою думку з приводу так званої "дружньої" політики ватників. Видання Обозреватель зібрало Топ-10 головних цитат Андрій Макаревича про Україну і кремлівський режим. Патріоти України пропонують їх до уваги шановних читачів:

Ця диктатура найбільше боїться посмішки і свободи.

Я у влади нічого не прошу. Вона в мене теж. Я маю можливість займатися улюбленою справою. Якщо, не дай Бог, відбувається щось, влада чинить так, як я вважаю невірним, я маю право про це сказати.

Я переживаю за події в Україні. Але набагато сильніше я переживаю з приводу того, що діється у зв'язку з цим у нас. Не покидає відчуття того, що наша влада вважає: країна, народ - це ті, хто ним керує.

Однак якщо правитель не чує свого народу і при цьому гвалтує його, народ його змітає. Так що в Україні відбулася сама типова революція, і при всій моїй нелюбові до революцій я не можу назвати її несправедливою. І тепер можна скільки завгодно махати крилами, називати повсталих громадян "коричневою чумою" - виглядає це гидотно"

Такої розгнузданої пропаганди і такої кількості брехні я не пригадую з кращих брежнєвських часів. Та й то не порівняти: можливостей тоді було менше. Хлопці, ви чого прагнете? Створення громадської думки для введення військ на територію суверенної держави? Відрубати Крим? ЦК КПРС, вводячи війська до Чехословаччини, з народом не радився. І що, крім того, що об#срались на весь світ?"

Хлопці в телевізорі, ви чого прагнете? Надовго посварити два народи, що живуть пліч-о-пліч? У вас виходить. А чим це закінчується, знаєте? Війну з Україною захотіли? Так, як з Абхазією, не вийде: хлопці на Майдані вже загартувалися і знають, за що б'ються, - за свою країну, за свою незалежність. А ми за що? За Януковича? Хлопці, навіщо ви сховали його в Росії? Чесна людина не буде покривати злочинця і злодія. А злодій - буде. Навіщо ви себе ганьбите перед людством? Я знаю, що вам наплювати, але все-таки?"

Звичайно, в Україні наробили масу дурниць - з російською мовою, зі знесенням пам'ятників. Але такі дурниці неминуче супроводжують будь-яку революцію - пружина розгинається у зворотний бік. А потім все стає на місця - дурість не може тривати вічно. Хлопці, нам з ними жити. Як і раніше по сусідству. І бажано в дружбі. А як їм жити, вони вирішать самі"

Ненависть - кепський цемент для скріплення нації: швидко розсихається і надовго отруює довкілля ... Цікаво - в радянські часи, коли американці у нас теж були винні у всіх смертних гріхах, картина подавалася все-таки дещо інша: прості американські робітники подавалися друзями робітничого класу країни рад, але їх нещадно гнітила жменька імперіалістів, що мріяли розв'язати ядерну війну. Сьогодні ми чуємо виключно імена політиків - Обама, Керрі, Дженніфер Псакі ... А що, трудовий американський народ змінив до нас ставлення? Чому так?"

Я не знайомий з жодним бандерівцем, з жодним націоналістом. Зате я знаю Андрія, іншого Андрія, Світлану, Пашу, Серьогу, можу назвати ще двадцять імен з різних міст України. Це - мої близькі друзі, російськомовні громадяни України, з якими я знайомий кілька десятків років, які завжди дуже добре ставилися і до Росії, і до росіян. І як я їм повинен дивитися в очі, якщо ось зараз їх відчуття країни їм говорить про те, що їх оббрехали, а потім принизили і пограбували"

Я не думаю, що радянська влада повернеться. Вона в душах, мабуть, більшої частини населення нашої країни і, більшою мірою, ніж в душах скажімо Путіна і Медведєва.

Все закінчиться добре. Хотілося, щоб за нашого життя.

Російський музикант, який підтримує українців, не прогнувся під натиском кремлівської пропаганди і залишається вірним другом України. Тож привітаємо щиро Андрія Макаревича і побажаємо йому міцного здоров'я, щирих друзів, творчої наснаги та нових пісенних шедеврів.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...