З цих ментів поліцейських не вийшло: У Слов'янську судитимуть групу поліцейських за побиття та шантаж наркоманів

Дії підозрюваних правоохоронців підпадають під кваліфікацію відразу чотирьох статей Кримінального кодексу.

Ілюстрація. Фото: slavyanskaya-kultura.ruЯк повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області, у Слов'янську будуть судити шістьох поліцейських, підозрюваних у побитті і шантажі наркозалежних осіб, інформують Патріоти України.

За даними прокуратури, заступник начальника сектору карного розшуку Слов'янського відділення поліції і п'ятеро його підлеглих в жовтні 2015 – березні 2016 року встановлювали осіб, які вживають наркотики, після чого без законних підстав обшукували їх житло.

Під час затримання підозрюваних поліцейські "застосовували заходи психологічного і фізичного впливу", а також незаконне позбавлення волі і права на пересування. Також з них вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Дії правоохоронців кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 371 (завідомо незаконні затримання) Кримінального кодексу України. Підозрювані відсторонені від займаних посад.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...