За підтримку України: Проти вчителя в РФ порушили нову кримінальну справу після публікації вірша у соцмережі

Проти Олександра Бившева завели справу за вірш "На незалежність України", який він опублікував 22 лютого 2015 року на своїй сторінці Вконтакте.

Олександр Бившев. Фото:Главком

В Орловській області Росії порушили справу проти колишнього вчителя німецької мови Олександра Бившева через публікації вірша в соцмережах. Про це пише російська Новая газета інформують Патріоти України.

Олександр Бившев розповів, що проти нього порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 282 КК РФ Збудження ненависті або ворожнечі. Санкцій за цією статтею кілька: від штрафу 300-600 тисяч рублів до позбавлення волі на 3-6 років.

Проти росіянина завели справу за вірш "На незалежність України", який він опублікував 22 лютого 2015 року на своїй сторінці Вконтакте.

На думку слідчих, цей вірш принижує російський народ. Олександр Бившев стверджує, що твір носить невинний характер.

"Три години йшли слідчі дії, потім слідчі вилучили у ролі речових доказів мій ноутбук і всі носії," – розповів росіянин.

У Росії такий випадок стається не вперше. Наприклад, у травні 2016 року жителя Твері посадили у в’язницю на два роки, за те що він зробив репост на свою сторінку в соцмережі статтю з назвою "Крим – це Україна".

Переглянувши сторінку в соціальній мережі Олександра Бившева, виявилося, що росіянин часто публікує дописи на підтримку України, а також критикує російську владу. До речі, Олександра Бившева вже судили за вірші. Влітку 2015-го за вірш "Українським патріотам" його засудили до 300 годин виправних робіт.

А ось і вірш "На незалежність України", за який завели справу на поета.


Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...