За вбивством полковника СБУ в Маріуполі стоять російські спецслужби - ветеран зовнішньої розвідки

Василь Богдан акцентував увагу, що без більш жорсткої позиції Заходу президент РФ Володимир Путін не перестане "кошмарити" Україну.

Полковник СБУ загинув в результаті вибуху автомобіля. Ілюстрація:Znaj.uaЗа вбивством полковника СБУ Олександра Хараберюша в Маріуполі, швидше за все, стоять російські спецслужби. По це заявив в коментарі виданню Гордон ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, передають Патріоти України.

"Потрібно розуміти, що Маріуполь - це прифронтове місто, де діють спецслужби і збройні сили РФ. І як би активно не працювала СБУ і військова контррозвідка, ворог все одно буде намагатися розширювати свою агентурну мережу по всій країні - не тільки в прифронтовій зоні. Їх мета - проведення диверсійних і терористичних актів.

Тому, швидше за все, загибель полковника СБУ в Маріуполі пов'язана з діяльністю російських спецслужб. Звичайно, можна розглядати й інші версії, наприклад, побутового характеру. Також це могло бути неправильне поводження зі зброєю або вибуховими речовинами", - зазначив Богдан.

На його думку, суспільству не варто критикувати роботу українських спецслужб.

"Я б не сильно критикував наші спецслужби, адже їх діяльність зараз спрямована саме на те, щоб попереджати подібні інциденти. У той же час потрібно мати на увазі, що нам протистоїть серйозний противник. Це і ФСБ, і головне розвідувальне управління Генштабу РФ. їх зусилля, безумовно, спрямовані на організацію таких диверсій.

Наскільки я знаю, вже проводяться оперативно слідчі заходи, щоб з'ясувати причини події. Зараз вкрай важливо розкрити цей злочин, тому будуть з'ясовуватися всі обставини: нюанси професійної діяльності полковника, з ким він спілкувався і підтримував контакти", - підкреслив Богдан.

За його словами, Росія будь-якими способами намагається дестабілізувати ситуацію в Україні.

"Все передбачити неможливо. Але я впевнений, що особовий склад СБУ і ЗСУ, діючи в прифронтовій зоні та на лінії розмежування сторін, працює з підвищеною увагою. Щоб забезпечити безпеку і собі, і тим збройним підрозділам, які там дислокуються. Це вбивство - складова частина кампанії РФ по дестабілізації ситуації в Україні. Москва намагається дискредитувати нашу країну всіма можливими способами: і вибухами складів з боєприпасами, і атакою польського консульства в Луцьку, і вбивством екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова", - заявив Богдан.

Він акцентував увагу, що без більш жорсткої позиції Заходу президент РФ Володимир Путін не перестане "кошмарити" Україну.

"Кремль досі не відмовився від своїх намірів покінчити з Україною як державою, щоб встановити над нашою територією своє панування. Путін розуміє лише мову сили. Але на Заході відбуваються якісь конвульсії: там ніяк не можуть розробити рішучу наступальну позицію на РФ.

Це може бути і посилення санкцій, і вжиття заходів для стримування агресора. Але поки Путін продовжує кошмарити Україну. І добре, що наші спецслужби і ЗСУ стали на порядок професійнішими і отримали за останні роки серйозний досвід. Це справді стримуючий фактор для Росії", - резюмував Богдан.

Як повідомлялося раніше, сьогодні близько 8.30 у Маріуполі вибухнув автомобіль, в якому знаходився співробітник Служби безпеки України Олександр Хараберюш. В результаті інциденту полковник загинув.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...