Заглянемо в майбутнє: Кращі водохрещенські ворожіння (фото)

З давніх-давен прийнято гадати в період святок - до 19 січня. А на Водохреща необхідно вмитися святою водохресною водою, щоб очиститися від гріха.

Дівчата завжди ворожили у Водохресний вечір. Фото: ЖЖ.

Як не крути, але кожному з нас хоч раз в житті хочеться відкрити завісу майбутнього і дізнатися, що чекає нас попереду. Один з найкращих способів - ворожіння на Хрещення Господнє 19 січня, а деякі ворожіння проводиться вже напередодні цього свята - в вечір перед Водохрещем. Вважається, що ворожіння і прикмети, помічені в цей час - найвірогідніші, а сни - віщі. Пропонуємо 10 найпопулярніших водохресних ворожінь напередодні свята, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Виконання бажання

1. У вечір перед Водохрещем візьміть невеликі листочки паперу, напишіть на них 12 своїх найзаповітніших бажань і покладіть їх під подушку перед тим, як йти спати. Вранці, прокинувшись, витягніть з-під подушки перших три листки, що попадуться під руку. Ті бажання, які були на них написані, і збудуться в цьому році.

2. Ще один спосіб, що дозволяє дізнатися, чи судилося збутися вашим бажанням невдовзі: перед тим, як лягати у ліжко, покладіть під ліжко невеличке дзеркальце, а навколо обкладіть його ялиновими гілками. На дзеркалі напишіть своє бажання. Якщо вранці ви не знайдете того, що написали - бажання збудеться.

3. Розсипте на столі жменю якихось невеликих предметів. Підійдуть горішки, насіння або крупа. Згадайте бажання, порахуйте загальну кількість дрібниць. Якщо виявиться, що їх всього парна кількість, то загадане збудеться, якщо непарна - ні.

Ворожіння на любов у Водохресний вечір

Ворожіння на судженого на Водохреще - найпопулярніші. Кожна незаміжня дівчина хоче дізнатися, хто ж буде її чоловіком.

4. З давніх-давен наші предки намагалися знайти відповідь на це питання. Для цього, наприклад, дівчата брали віник і починали підмітати. При помаху в праву сторону дівчина вимовляла молитву, а в ліву - говорила лайку. Після цього вона в центрі кімнати креслила пряму лінію вугіллям і ставала праворуч від неї, в тому місці, де вона вимовляла молитву. При цьому вона примовляла: "Суджений-ряджений, прийди переді мною, як лист перед травою". Після цього вона намагалася розгледіти свого судженого, а деяким замість нареченого являвся чорт.

5. Ще одним популярним любовним гаданням є ворожіння з черевиком або чоботом. Для того, щоб дізнатися, хто суджений їм долею, дівчата кидали за ворота черевика або валянка: в який бік він впав носком - звідти і суджений з'явиться.

6. Кілька дівчат збиралися разом і виходили за ворота, а потім - поверталися в ту сторону, звідки дув вітер. Потрібно було кинути назустріч вітру сніг, якщо він падав шумно і швидко, то суджений буде молодим; якщо ж сніг впав глухо і криво, то судилося вийти заміж за старого.

7. Також було прийнято топтати сніг і при цьому прислухатися до гавкання собак. Якщо пси гавкають "товстим голосом", то жених буде старим, якщо ж "тонким" - молодим.

8. Дівчата і хлопці збиралися в "зграйки" і підслуховували чужі розмови під вікнами будинків, а потім намагалися розтлумачити, що могли означати почуті слова. Таким чином, можна було передбачити собі буркотливого чоловіка, нудне або приємне життя, багатство і бідність.

Наприклад, дівчина, яка почула сердиту розмову, розуміла, що в майбутньому її чекає буркотливий і сердитий чоловік.

9. Найсміливіші дівчата вночі вирушали під вікна храму або церкви і слухали звуки, які звідти виходили. Якщо вони чули похоронний спів, то когось незабаром чекала смерть, якщо ж вінчальний - заміжжя.

10. Водохресні ворожіння вважалися достовірними, тому кожен намагався якомога точніше дізнатися свою майбутню долю. Одним з таких ворожінь було ворожіння з куркою.

Для цього знімали курку з сідала, приносили її в кімнату, де попередньо на підлозі були розставлені вода, хліб, каблучки, сережки та інші невеликі предмети. Після цього потрібно було випустити курку на підлогу і дивитися, до якого предмету вона підійде в першу чергу.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...