Загибель Кузьми Скрябіна: Поліція назвала винного у смертельній ДТП

За результатами численних експертиз слідство встановило, що причинами ДТП стало недотримання водієм швидкісного режиму при здійсненні повороту.

Авто Андрія Кузьменка після аварії. Фото:соцмережі

Пройшов рівно рік з дня загибелі в дорожньо-транспортній пригоді відомого українського співака і музиканта Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). Слідство велося більше восьми місяців, проте правоохоронці не знайшли злого наміру в резонансній аварії, і кримінальне провадження було закрито. Офіційна версія трагедії - Кузьма перевищив швидкість. Подробиці Обозревателю розповіли в головному управлінні поліції Дніпропетровської області, передають Патріоти України.

У поліції уточнили, що за час слідства було проведено достатню кількість експертиз, що дозволило встановити, що смертельне ДТП 2 лютого 2015 у Криворізькому районі сталося внаслідок недотримання швидкісного режиму водієм (Кузьмою Скрябіним) при здійсненні повороту.

"В результаті автомобіль виїхав на зустрічну смугу, що і призвело до ДТП", - розповіла начальник відділу комунікації ГУ Нацполіціі Дніпропетровської області Ганна Старчевська. Вона нагадала, що кримінальне провадження було відкрито за частиною 2 статті 286 КК України (порушення ПДР, що спричинило загибель).

Аварія, в якій розбився музикант Кузьма Скрябін, мабуть, найбільш неоднозначна. Багато фанатів вважали, що ДТП, в якому загинув співак, "підробили". Масла у вогонь підлило відео, в якому Дмитро Ященко називав себе свідком ДТП і заявляв, що позашляховик Toyota Sequoia, в якому знаходився Кузьма, підрізала Honda. Втім, Ященко так і не вийшов на контакт зі слідством.

Нагадаємо, Кузьма разом зі своєю групою повертався з концерту в Кривому Розі. На під'їзді до села Тернівка позашляховик Toyota Sequoia, за кермом якого перебував Скрябін, зіткнувся з цистерною молоковоза ГАЗ.

Від отриманих травм співак загинув на місці. Артдиректор групи Ольга Любченко, яка була на пасажирському сидінні, отримала травми, проте від госпіталізації відмовилася.


Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно