"Закон порушує права мільйонів громадян України": З'явилася істерична реакція каналу "Інтер" на мовні квоти для ТБ

На думку "Інтер Медіа Груп" Закон про квоти вносить розкол в суспільство, а російська мова - одна зі світових мов, тому не можна позбавляти українців доступу до такого важливого ​​контенту.

Телеканал "Інтер" істерично відреагував на запровадження квот на телебаченні. Ілюстрація:http://hvylya.net/

"Інтер Медіа Груп" вважає, що законопроект про введення мовних квот на українському телебаченні вносить розкол в суспільство, а також нагнітає і без того напружену ситуацію. Про це йдеться в заяві прес-служби групи, передають Патріоти України.

"Ми категорично проти цього закону, який практично забороняє використання в телевізійному ефірі України будь-яких мов, крім української. І питання не в ставленні до мов - української чи російської. Питання в ставленні до прав людини", - сказано в заяві.

"Цей закон порушує права мільйонів громадян України, для яких російська мова є рідною. А також він порушує права носіїв інших регіональних мов, яких, крім російської, в Україні 17. Крім того, цей закон вносить розкол в суспільство, нагнітає і без того напружену ситуацію", - додали в прес-службі.

У "Інтер Медіа Груп" вважають, що цей закон не сприяє розвитку українського телебачення, і завдасть серйозної шкоди.

"Неможливо в потрібному обсязі створити якісний контент українською мовою або в такому ж обсязі зробити якісний дубляж - значить, погіршиться якість телевізійного продукту українською мовою", - сказано в заяві.

У повідомленні наголошується, що "обсяг українського телевізійного ринку не дозволить створити якісний різножанровий україномовний продукт в обсягах, яких вимагає цей закон", і це, на думку "Інтер Медіа Груп", призведе до падіння телеперегляду українського телебачення.

"Російська мова - одна зі світових мов. На цій мові мільйонними тиражами видана навчальна і художня література, знято безліч якісних фільмів. Не можна позбавляти українців доступу до такого важливого контенту. Ми вже бачимо, до чого привів закон про введення квот на україномовні пісні на українських радіостанціях, - скільки в ефірі з'явилося низькопробного продукту", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект, який встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на телебаченні в обсязі 75% від загального обсягу.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...