Затоплені вулиці, повалені дерева: Черкаси накрив жахливий ураган (фото)

В місті понад 200 будинків приватного сектора залишилися без світла через обриви на мережах.

Наслідки урагану в Черкасах. Фото: КП в Україні.

У середу, 26 липня, в Черкасах вирував ураган, у результаті якого в місті були порвані лінії електропередач, а дерева вирвало з корінням. Про це повідомляє "Комсомольская правда в Україні", передають Патріоти України.

"Через сильні пориви вітру, на розі вулиць Шевченка - Гуржівська на проїжджу частину дороги, зруйнувавши контактну тролейбусну лінію, впало дерево. У результаті падіння тут також була пошкоджена електромережа вуличного освітлення.

На вулиці Залізняка дерево впало на легковий автомобіль. У салоні автомобіля в цей момент людей не було. на вулицях Жужоми та Гагаріна, перекривши проїжджу частину впали дві великі тополі. Одне велике дерево впало на вулиці Верхня Горова. Ці дерева розрізали і прибрали з дороги чергові караули першої та другої пожежно-рятувальної частин", - розповів прес-секретар ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко,.

Рятувальники і комунальники ліквідували наслідки урагану до темряви і продовжили прибирати дерева у четвер, 27 липня, вранці. За даними Черкаської міської ради, понад 200 будинків приватного сектора залишилися без світла через обриви на мережах. Самі ж черкащани в соцмережах розповідають, що дощ поливав багатьох із ніг до голови, деяким городянам довелося йти додому босоніж по калюжах, а в деяких районах і зовсім випав град.

Затоплені вулиці доставили багато радості дітям - малюки по коліно у воді або на велосипедах борознили водні простори. За даними синоптиків, у четвер по місту та області очікується гроза до кінця дня, вітер може посилюватися до 20 м/с.

"Управління ДСНС радить громадянам подбати про власне житло, закрити всі вікна і двері, автовласникам - прибрати автомобілі з-під великих дерев, не захаращувати решітки зливової каналізації, а також забрати дітей із вулиці в приміщення. У разі небезпеки дзвонити "101", - нагадали рятувальники.


Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...