​Завдяки бездіяльності уряду і «Київенерго» більше половини киян оплачуватимуть обігрів за підвищеними ставками

Кияни оплачуватимуть опалення за підвищеними ставками - «Київенерго» не встиг взяти на облік лічильники 4000 будинків. А уряд не подовжив розпорядження по збалансуванню рахунків, орієнтуючись на будинки з теплолічильниками.

Киянам почали приходити рахунки за опалення за листопад, зазначають Патріоти України. У більшості будинках вони істотно вище, ніж у попередньому місяці. Причина в процесі підключення теплолічильників.

У жовтні плату за опалення в будинках, де теплолічильники ще не встигли взяти на комерційний облік, розраховували в ручному режимі, і суми були знижені на 25-30%, нагадують Патріоти України. Тоді наче враховували погодні умови і «теплоємність» кожного будинку. Однак на листопад уряд чомусь такого дозволу не давав, стверджують в «Київенерго». Таким чином для 2000 багатоквартирних будинків опинилися поза ласки енергетиків Яценюка.

Тим часом більше 9000 будинків вже оснащені приладами обліку. Однак тільки в листопаді міська влада і «Київенерго» закінчили процедуру постановки на комерційний облік більше 4000 теплолічильників встановлених протягом літа і осені. Мешканцям таких будинків «Київенерго» нарахована за старими нормативами - 16,14 гривні за квадратний метр. В наступному місяці мемонополіст обіцяє перерахунок з урахуванням показань лічильників тепла і повернуть переплачені суми. Таке пообіцяв директор «Київських теплових мереж» ПАТ «Київенерго» Євген Глушак.

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...